Varsinainen yhtiökokous, pöytäkirja

Juristimme neuvovat tarvittaessa tämän asiakirjan laatimisessa

Katso lisää

Kokous joka tilikausi

Varsinainen yhtiökokous on pidettävä osakeyhtiössä kuuden kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Kokouksessa on päätettävä muun muassa tilinpäätöksen vahvistamisesta, voitonjaosta ja vastuuvapaudesta yhtiön johdolle.

Pöytäkirjat laadittava ja arkistoitava

Yhtiökokouksesta on laadittava pöytäkirja, johon merkitään kokouksessa tehdyt päätökset ja äänestysten tulokset. Pöytäkirjat on arkistoitava, ja niiden tulee olla osakkeenomistajien saatavilla kahden viikon kuluessa kunkin kokouksen pitämisestä. Pöytäkirjan laatimisesta vastaa kokouksen puheenjohtaja.

Laadukkaat ja siistit pöytäkirjat antavat ammattimaisen kuvan yrityksen johtamisesta esimerkiksi sijoitus- ja yhteistyöneuvotteluissa. Ne todistavat myös riidattomasti, mitä kokouksissa on päätetty.

Kevyttä ja nopeaa

Sopimuskoneella laadit minuuteissa laadukkaan ja pätevän pöytäkirjan. Tarjolla on mallilausekkeet kymmeniin eri päätöksentekotilanteisiin, kuten tilinpäätöksen käsittelyyn, voitonjakoon ja yhtiöjärjestyksen muutoksiin. Kaikissa malleissamme on huomioitu lainsäädännön asettamat rajoitukset osakeyhtiön toiminnalle. Voit toisaalta muokata pöytäkirjan sisältöä vapaasti omien tarpeidesi mukaan.

Pöytäkirjat allekirjoitetaan puhelimella ja ne arkistoituvat automaattisesti Sopimustilillesi, eli mapit, kynät ja tulostimet eivät ole tarpeellisia.