Kokous pidettävä tarvittaessa

Osakkeenomistajat käyttävät päätösvaltaansa yhtiökokouksessa. Ylimääräinen yhtiökokous on pidettävä osakeyhtiössä muun muassa jos hallitus katsoo sen aiheelliseksi tai tilintarkastaja sitä vaatii. Kokouksen menettelysäännöt ovat samat kuin varsinaisessa yhtiökokouksessa.

Pöytäkirjat laadittava ja arkistoitava

Yhtiökokouksesta on laadittava pöytäkirja, johon merkitään kokouksessa tehdyt päätökset ja äänestysten tulokset. Pöytäkirjat on arkistoitava, ja niiden tulee olla osakkeenomistajien saatavilla kahden viikon kuluessa kunkin kokouksen pitämisestä. Laadukkaat ja siistit pöytäkirjat antavat ammattimaisen kuvan yrityksen johtamisesta esimerkiksi sijoitus- ja yhteistyöneuvotteluissa.

Mallilausekkeet kymmeniin eri päätöksentekotilanteisiin

Sopimuskone tarjoaa pöytäkirjan mallilausekkeet kymmeniin eri päätöksentekotilanteisiin, kuten tilinpäätöksen käsittelyyn, voitonjakoon, yhtiöjärjestyksen muutoksiin ja osakeanteihin. Kaikissa malleissamme on huomioitu lainsäädännön asettamat rajoitukset osakeyhtiön toiminnalle. Voit toisaalta muokata pöytäkirjan sisältöä vapaasti omien tarpeidesi mukaan.

Helppoa ja nopeaa

Sopimuskoneella laadit 5–10 minuutissa laadukkaan ja pätevän pöytäkirjan. Pöytäkirjat allekirjoitetaan puhelimella ja ne arkistoituvat automaattisesti Sopimustilillesi. Mapit, kynät ja tulostimet eivät ole tarpeellisia.