Kauppakirja moneen tilanteeseen

Sopimuskoneella laadit pätevän ja laadukkaan kauppakirjan neljään eri tilanteeseen: 1) kokonaisen kiinteistön kauppaan 2) määräalan kauppaan 3) määräosan kauppaan 4) rakennuksen kauppaan, jossa samalla siirretään kohdekiinteistön vuokraoikeus ostajalle. Kauppa voi sisältää myös rakennuksia.

Laki määrää kauppakirjan muodon

Kiinteistön kauppa on lain mukaan tehtävä määrämuodossa, mikä tarkoittaa sitä, että kauppa on tehtävä kirjallisella sopimuksella, jonka myyjä ja ostaja allekirjoittavat. Lisäksi kaupanvahvistajan on vahvistettava kauppa kaikkien kauppakirjan allekirjoittajien läsnä ollessa. Jos kaupan kohteena on ainoastaan rakennus, kaupanvahvistusta ei varsinaisista kiinteistökaupoista poiketen kuitenkaan edellytetä.

Turvallista kiinteistökauppaa Sopimuskoneella

Kiinteistökauppa on useimmille ihmisille merkittävä kauppa. Kauppakirjan laatiminen huolellisesti onkin ehdottoman tärkeää. Sopimuskone neuvoo sinua kohta kohdalta laatimaan pätevän ja laadukkaan kauppakirjan.

Sovi etukäteen, vältä riitely jälkikäteen

Mitä yksityiskohtaisemmin kaupan ehdoista sovitaan, sitä pienempi on riski jälkikäteisten epäselvyyksien syntymiselle. Erimielisyyksien ratkaisemisesta aiheutuvat kustannukset nousevat helposti kymmeniin tuhansiin euroihin, ja lopputulos on aina epävarma. Sopimuskonetta hyödyntämällä ennaltaehkäiset mahdollisia ongelmia.