Ilmoitus korjaus- tai muutostöiden aloittamisesta

Laadi asiakirja
Tietoa asiakirjasta

Vuokranantajalla on oikeus suorittaa huoneistossa korjaus- tai muutostöitä, mutta niistä on hyvä ilmoittaa asukkaalle etukäteen. Korjaustyön saa tehdä viipymättä vain, jos asunnon kunto on uhattuna. Pienemmistä korjaus- ja muutostöistä on hyvä ilmoittaa 14 vuorokautta etukäteen. Suuremmista vuokralaiselle häiriötä aiheuttavista töistä tulee ilmoittaa vähintään kuusi kuukautta ennen töiden aloittamista.

Kuinka Sopimustieto toimii?
Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Helppous
Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Tuki
Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Viimeistely
Yli 80 000 käyttäjää luottaa Sopimustietoon
Mestis
Oikotie
Puuilo
Sanoma

Lisätietoa asiakirjasta

Ilmoitusvelvollisuudesta

Vuokranantajalla on oikeus suorittaa huoneistossa korjaus- tai muutostöitä, mutta niistä on hyvä ilmoittaa asukkaalle etukäteen. Korjaustyön saa tehdä viipymättä vain, jos asunnon kunto on vakavasti uhattuna. Pienemmistä korjaus- ja muutostöistä tulee ilmoittaa 14 vuorokautta etukäteen.

Suuremmista vuokralaiselle häiriötä aiheuttavista töistä tulee ilmoittaa vähintään kuusi kuukautta ennen töiden aloittamista. Ilmoitusajat eivät kuitenkaan sido remontin suorittavaa asunto-osakeyhtiötä osakkaan toimiessa vuokranantajana.

Töiden vaikutus vuokrasopimukseen

Saatuaan ilmoituksen asumiselle merkittävää haittaa aiheuttavista korjaus- tai muutostöistä vuokralaisella on oikeus 14 päivän kuluessa purkaa vuokrasopimus päättymään silloin, kun muutos- tai korjaustyöt voivat alkaa. Purkuoikeus voidaan liikehuoneiston vuokrauksessa poistaa sopimuksella.

Vuokralaisella on lähtökohtaisesti oikeus saada kohtuullinen vuokranalennus asumisen tai muun käytön osittain estyessä remontin johdosta. Jos asuminen ja vuokrattavan tilan muu käyttö estyy kokonaan, ei vuokralaisen tarvitse maksaa vuokraa tältä ajalta lainkaan. Liikehuoneiston vuokrauksessa vuokranalennuksista on mahdollista sopia näistä lähtökohdista poiketenkin.

Laadi asiakirja