Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Laadi asiakirja
Tietoa asiakirjasta

Laadi Sopimuskoneella vaivatta selkeä taloyhtiön vastuunjakotaulukko.

Kuinka Sopimustieto.fi-palvelu toimii?
Asiakirja muodostuu pikavalinnoilla automaattisesti Laadi
Allekirjoita asiakirja sähköisesti puhelimella Allekirjoita
Asiakirja arkistoituu automaattisesti turvalliseen arkistoon Arkistoi
Yli 50 000 käyttäjää luottaa Sopimustietoon

Lisätietoa asiakirjasta

Kunnossapitovastuusta osakkaan ja yhtiön välillä voidaan määrätä vapaasti

Asunto-osakeyhtiölain mukaan kunnossapitovastuun jakautumisesta yhtiön ja osakkeenomistajien välillä voidaan määrätä yhtiöjärjestyksessä vapaasti. Vastuu jakautuu lain mukaan, ellei yhtiöjärjestyksessä ole toisin määrätty.

Tyypillisesti yhtiö korjaa rakennuksessa ja muualla kiinteistössä ilmenevät ulkopuoliset viat, kun taas osakkeenomistajien kunnossapitovastuulla ovat huoneistojen ja muiden osakashallinnassa olevien tilojen sisäosat. Pääsäännöstä poiketen osa huoneiston sisäpuolisista vioista tai puutteellisuuksista ovat yleensä yhtiön vastuulla. Tällaisia ovat esimerkiksi rakenteista johtuvat sisäpuoliset viat sekä tietyt johdot ja kanavat.

Vastuut kannattaa jakaa riittävän tarkasti

Koska lakiin ei ole ollut mahdollista kirjata yksityiskohtaisesti kaikkia kiinteistössä olevia yksittäisiä korjauskohteita, taloyhtiön kannattaa itse jakaa vastuut mahdollisimman tarkasti. Sopimuskoneen vastuunjakotaulukossa voit jakaa osakkaiden ja taloyhtiön väliset vastuut riittävän yksityiskohtaisesti ja taloyhtiösi yksilölliset tarpeet huomioon ottaen. Mitä tarkemmin vastuut on jaettu, sitä todennäköisemmin korjaustöihin liittyvät erimielisyydet pystytään välttämään.

Laadi asiakirja