Isännöitsijäntodistus

Laadi asiakirja
Tietoa asiakirjasta

Laadi asunto-osakeyhtiölain mukainen isännöitsijäntodistus juristien suunnittelemilla mallisisällöillä. Kertaalleen tekemäsi isännöitsijäntodistuksen tiedot jäävät talteen käyttäjätilillesi, joten isännöitsijäntodistuksen täyttäminen uudelleen koko laajuudessaan ei ole tarpeellista.

Kuinka Sopimustieto toimii?
Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Helppous
Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Tuki
Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Viimeistely
Yli 80 000 käyttäjää luottaa Sopimustietoon
Mestis
Oikotie
Puuilo
Sanoma

Lisätietoa asiakirjasta

Mikä isännöitsijäntodistus on?

Isännöitsijäntodistus on tiivistelmä todistuksen kohteena olevan taloyhtiön ja yksittäisen huoneiston talous- ja kunnossapitotiedoista sekä muista merkittävistä tiedoista. Se on tarpeellinen asiakirja muun muassa asuntokaupan, vuokrauksen ja luotonannon yhteydessä. Isännöitsijäntodistuksen sisällöstä säädetään asunto-osakeyhtiölaissa sekä tarkemmin sitä koskevassa asetuksessa.

Isännöitsijäntodistuksen antaminen

Todistuksen antaja: Isännöitsijällä on velvollisuus pyynnöstä antaa osakehuoneistoa koskeva isännöitsijäntodistus. Jos yhtiöllä ei ole isännöitsijää tai tämä on esteellinen, on hallituksen puheenjohtajalla velvollisuus antaa todistus. Esteellisyys voi tulla kyseeseen esim. tilanteessa, jossa todistuksen kohteena on isännöitsijän omistama osakehuoneisto.

Allekirjoitukset: Isännöitsijän tai hallituksen puheenjohtajan on allekirjoitettava isännöitsijäntodistus. Isännöitsijä voi myös valtuuttaa työntekijänsä allekirjoittamaan sen.

Todistuksen hinta: Isännöitsijäntodistuksesta voidaan periä taloyhtiön hallituksen hyväksymä kohtuullinen maksu.

Voimassaoloaika: Isännöitsijäntodistus on aina päivättävä. Todistus on voimassa kolme kuukautta päiväyksestä.

Kuka voi saada isännöitsijäntodistuksen?

Isännöitsijäntodistus ei ole julkinen asiakirja. Lain mukaan sen ovat oikeutettuja saamaan:

 1. osakehuoneiston hallintaan oikeuttavien osakkeiden omistaja (eli asunnon omistaja);
 2. osakkeita panttauksen nojalla hallussa pitävä (esim. pankki, joka on myöntänyt osakkeenomistajalle lainaa); sekä
 3. välitysliike, jolla on voimassa oleva osakkeiden välitystä koskeva myyntitoimeksianto tai osakehuoneiston vuokralle antamista koskeva toimeksianto.

Isännöitsijäntodistus tulee laatia huolella

Isännöitsijäntodistuksen laatimisessa on oltava tarkkana, sillä tietojen puutteellisuus voi johtaa taloyhtiön tai isännöitsijäntodistuksen laatijan vahingonkorvausvelvollisuuteen. Laatimalla isännöitsijäntodistuksen palvelussamme varmistat todistuksen olevan lain vaatimusten mukainen.

Hyödynnä juristien laatimat sisällöt

Älykäs isännöitsijäntodistuksemme sisältää valmiit sisällöt ja muotoilut muun muassa seuraaviin kohtiin:

Huoneiston tiedot

 • Perustiedot (esim. sijainti, käyttötarkoitus ja pinta-ala)
 • Omistusta, hallintaa ja luovuttamista koskevat tiedot (esim. osakeluetteloon merkitty omistaja, käyttö- ja luovutusrajoitukset)
 • Huoneiston kunto ja kunnossapito (esim. olennaiset viat ja puutteet sekä suoritetut kunnossapito- ja muutostyöt)
 • Tiedot huoneiston taloudesta (esim. vastikkeet ja lainaosuudet)

Yhtiön tiedot

 • Tiedot yhtiön kiinteistöstä ja rakennuksesta (esim. tiedot tontin omistuksesta/vuokrauksesta, autopaikoista ja yhteisistä tiloista)
 • Kiinteistön tekniset tiedot ja kunto (esim. tehdyt ja tulevat korjaus- ja muutostyöt)
 • Tiedot yhtiön taloudesta (esim. yhtiön pääoma- ja hoitolainat)
 • Muut tiedot (esim. tiedot isännöinnistä ja kiinteistönhoidosta)

Isännöitsijäntodistuksen mallisisällöt ovat juristiemme laatimia. Palvelu myös ohjeistaa sinua kattavasti eri kohtien merkityksestä. Voit myös lisätä todistukseen omia sisältöjä. Kyseessä ei ole vain yksittäinen pohja tai lomake, vaan moderni suomalainen teknologia, joka aidosti helpottaa taloyhtiön hallinnointia.

Sähköinen arkistointi ja allekirjoitus nopeuttavat työtäsi

Automaattinen arkistointi: Palvelu arkistoi niin valmiit kuin keskeneräiset asiakirjat automaattisesti yrityksesi tilille. Pääset arkistoosi kaikilla älylaitteilla, joten asiakirjat kulkevat aina mukanasi ja tarvitsemasi dokumentit löytyvät helposti.

Asiakirjojen monistaminen: Toistuvien dokumenttien laadinta helpottuu monistamalla arkistossa jo olevia asiakirjoja. Sinun ei siis tarvitse täyttää kaikkia isännöitsijäntodistuksen tietoja jokaisella kerralla alusta, vaan voit hyödyntää kerran laatimaasi mallia ja täydentää siihen vain esim. tiettyä huoneistoa koskeva tiedot.

Sähköinen allekirjoitus: Kun olet laatinut isännöitsijäntodistuksen valmiiksi, voit allekirjoittaa ja lähettää sen todistuksen tilaajalle täysin sähköisesti.

Laadi asiakirja