Perintäkirje (ruotsiksi)

Laadi asiakirja
Tietoa asiakirjasta

Tämä asiakirjamalli on ruotsiksi. Palvelussa on myös suomenkielinen ja englanninkielinen versio.

Kuinka Sopimustieto toimii?
Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Helppous
Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Tuki
Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Viimeistely
Yli 80 000 käyttäjää luottaa Sopimustietoon
Mestis
Oikotie
Puuilo
Sanoma

Lisätietoa asiakirjasta

Perintäkirje on osa velan vapaaehtoista perintää. Perintäkirjeellä voit vaatia velallista maksamaan erääntyneen velkansa ennen maksutuomion hakemista tuomioistuimesta.


--------------------

Kravbrev

Kravbrevet är en del av den frivilliga indrivningen av en skuld. Med ett kravbrev kan du kräva att gäldenären betalar sin förfallna skuld före ansökan om en betalningsdom från domstolen.

Indrivning före ansökan om utsökning

Kravbrevet är en del av den frivilliga indrivningen av en skuld. Med ett kravbrev kan du kräva att gäldenären betalar sin förfallna skuld före ansökan om betalningsdom från domstolen.

Juridiskt giltigt kravbrev

Med Sopimustieto upprättar du enkelt ett kravbrev som följer god indrivningssed. Med Sopimustietos hjälp beaktas alla lagstadgade begränsningar som gäller till exempel indrivningskostnader. Du kan också lista flera förfallna fordringar.

Elektronisk delgivning

Gäldenären ska underrättas om kravbrevet på ett permanent sätt. Med Sopimustieto kan du skicka ett kravbrev till en gäldenär för kvittering. En elektronisk signatur fungerar som bevis på delgivningen. Du kommer att spara tid och pengar och behöver inte nödvändigtvis vända dig till en stämningsman.

Laadi asiakirja