Valtakirja kuolinpesän asioiden hoitamiseksi

Laadi asiakirja
Tietoa asiakirjasta

Kuolinpesän osakkaat voivat tehdä päätöksiä ainoastaan yksimielisesti. Siksi kuolinpesän asioiden hoitamiseksi on usein kätevintä valtuuttaa yksi osakkaista tai esimerkiksi juristi hankkimaan tiedot vainajan pankkitileistä, myymään vainajan omaisuutta ja muuten järjestämään kuolinpesän asioita perunkirjoitusta ja perinnönjakoa varten.

Kuinka Sopimustieto toimii?
Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Helppous
Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Tuki
Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Viimeistely
Yli 80 000 käyttäjää luottaa Sopimustietoon
Mestis
Oikotie
Puuilo
Sanoma

Lisätietoa asiakirjasta

Kuolinpesän yhteishallinto edellyttää yksimielistä päätöksentekoa

Kuolinpesän osakkaat voivat tehdä päätöksiä ainoastaan yksimielisesti. Päätöksenteko edellyttää, että kaikki kuolinpesän osakkaat osallistuvat siihen henkilökohtaisesti tai edustajan välityksellä. Jos pesässä on useita osakkaita tai osakkaat ovat riitaisia, on yksimielisyyteen perustuva henkilökohtainen päätöksenteko hidasta ja kankeaa.

Valtakirja kuolinpesän asioiden hoitoon nopeuttaa pesän selvittämistä

Kuolinpesän juoksevien asioiden hoitamiseksi on usein kätevintä valtuuttaa yksi osakkaista tai juristi hankkimaan tiedot vainajan pankkitileistä, maksamaan kuolinpesän laskuja ja muuten järjestämään kuolinpesän asioita perunkirjoitusta ja perinnönjakoa varten. Tällä tavoin kuolinpesä saadaan nopeammin perinnönjakokuntoon.

Valtakirjan sisältö on syytä määritellä yksilöidysti

Valtakirjassa tulee yksilöidä ne toimet, joita valtuutettu voi suorittaa. Avoin valtakirja ei riitä esimerkiksi pankkiasioiden hoitamiseen. Valtakirja kuolinpesän asioiden hoitoon kattaa yleensä mahdollisimman yksilöidysti lueteltuna kaikki toimet, joita tarvitaan kuolinpesään kuuluvan omaisuuden hoitamiseksi, selvittämiseksi ja kartuttamiseksi. Näitä ovat esimerkiksi vainajan omaisuuden myyminen, laskujen maksaminen ja perunkirjoituksen toimittaminen.

Myös valtuutuksen voimaantulo on määriteltävä valtakirjassa mahdollisimman yksilöidysti. Voimaantulo edellyttää jokaisen kuolinpesän osakkaan allekirjoitusta.

Sopimustiedon valtakirja kuolinpesän asioiden hoitoon sisältää toimet, joista kuolinpesissä tyypillisesti päätetään. Voit valita omaan valtakirjaasi sopivat kohdat hiirenklikkauksin tai kirjoittaa valtuutuksen sisällön valmiiden mallitekstien avulla. Kysymyksessä ei ole siis yksittäinen pohja tai lomakepohja, vaan muuntuva valtakirjamalli, joka tekee valtuuttamisesta helpompaa.

Sähköinen allekirjoitus tekee asiat helpoiksi

Valtakirjaan tulee ottaa kaikkien pesän osakkaiden allekirjoitukset. Sopimuskoneen sähköinen allekirjoitus tekee allekirjoitusten keräämisestä helppoa. Voit lähettää allekirjoituskutsun kunkin vastaanottajan sähköpostiin tai puhelimeen, eikä allekirjoituksia tarvitse metsästää yksitellen paperille. Säästät aikaa ja vaivaa.

Tags: sähköinen valtakirja kuolinpesä, valtakirja kuolinpesä, kuolinpesän hoitajan valtakirja, yleisvaltakirja kuolinpesän asioiden hoitoon

Laadi asiakirja