Valtakirja kuolinpesän asioiden hoitamiseksi

Laadi asiakirja
Tietoa asiakirjasta

Kuolinpesän osakkaat voivat tehdä päätöksiä ainoastaan yksimielisesti. Siksi kuolinpesän asioiden hoitamiseksi on usein kätevintä valtuuttaa yksi osakkaista tai esimerkiksi juristi hankkimaan tiedot vainajan pankkitileistä, myymään vainajan omaisuutta ja muuten järjestämään kuolinpesän asioita perunkirjoitusta ja perinnönjakoa varten.

Kuinka Sopimustieto toimii?
Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Helppous
Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Tuki
Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Viimeistely
Yli 80 000 käyttäjää luottaa Sopimustietoon

Lisätietoa asiakirjasta

Kuolinpesän yhteishallinto

Kuolinpesän osakkaat voivat tehdä päätöksiä ainoastaan yksimielisesti. Jos pesässä on useita osakkaita tai osakkaat ovat riitaisia, on yksimielisyyteen perustuva päätöksenteko hidasta ja kankeaa.

Valtuuttaminen nopeuttaa pesän selvittämistä

Kuolinpesän juoksevien asioiden hoitamiseksi on usein kätevintä valtuuttaa yksi osakkaista tai juristi hankkimaan tiedot vainajan pankkitileistä, maksamaan kuolinpesän laskuja ja muuten järjestämään kuolinpesän asioita perunkirjoitusta ja perinnönjakoa varten. Tällä tavoin kuolinpesä saadaan nopeammin perinnönjakokuntoon.

Valtakirjan sisältö

Valtakirjassa tulee yksilöidä ne toimet, joita valtuutettu voi suorittaa. Avoin valtakirja ei riitä esimerkiksi pankkiasioiden hoitamiseen.

Sopimuskoneen kuolinpesän asioihin suunnattu älykäs valtakirjapohja sisältää toimet, joista kuolinpesissä tyypillisesti päätetään. Voit valita omaan valtakirjaasi sopivat kohdat hiirenklikkauksin. Kysymyksessä ei ole siis yksittäinen pohja tai lomakepohja, vaan muuntuva valtakirjamalli, joka tekee valtuuttamisesta helpompaa.

Sähköinen allekirjoitus tekee asiat helpoiksi

Valtakirjaan tulee ottaa kaikkien pesän osakkaiden allekirjoitukset. Sopimuskoneen sähköinen allekirjoitus tekee allekirjoituksien keräämisestä helppoa. Voit lähettää allekirjoituskutsun kunkin vastaanottajan sähköpostiin tai puhelimeen, eikä allekirjoituksia tarvitse metsästää yksitellen paperille. Säästät aikaa ja vaivaa.

Laadi asiakirja