Tavallinen velkakirja (englanniksi)

Laadi asiakirja
Tietoa asiakirjasta

Tämä velkakirja sopii yleisimpään velkasuhteen malliin, jossa määritellään etukäteisesti velkoja, velallinen, lainapääoma ja muut lainan ehdot.

Kuinka Sopimustieto toimii?
Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Helppous
Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Tuki
Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Viimeistely
Yli 80 000 käyttäjää luottaa Sopimustietoon
Mestis
Oikotie
Puuilo
Sanoma

Lisätietoa asiakirjasta

Velkakirja ehkäisee epäselvyyksiä velkasuhteessa

Suomessa suullinen sopimus on yhtä sitova kuin kirjallinen, mikä koskee myös velkasuhteita. Suullinen sopimus ei ole kuitenkaan erityisen suositeltava, koska sopimuksen sisältöä on vaikea näyttää toteen, jos ehdoista tulee jälkikäteisesti riitaa. Velkakirja ehkäisee epäselvyyksiä ja toimii samalla luotettavana todisteena esimerkiksi verottajalle siitä, että tietty rahasiirto liittyy velkasuhteeseen.

Juristien suunnittelema velkakirjamalli

Sopimuskoneen velkakirjamallilla laadit juuri itsellesi sopivan velkakirjan. Sopimuskone kysyy sinulta kohta kohdalta velan määrästä ja takaisinmaksusta sekä mahdollisesta korosta, viivästyskorosta ja muista mahdollisista seikoista. Vastaustesi perusteella se muotoilee asiakirjan sinulle automaattisesti. Mallilausekkeemme ovat yritysjuridiikan ammattilaisten laatimia ja toimivat sellaisenaan valtaosaan velkasuhteista, mutta halutessasi voit muokata lausekkeita tai kirjoittaa omia sisältöjäsi.

Jos velan osapuolina on yrityksiä, Sopimuskone hakee niiden ajantasaiset Y-tunnukset ja osoitetiedot kaupparekisteristä automaattisesti. Jos haluat tarkastaa velallisen luottotiedot, sekin onnistuu Sopimuskoneessa parilla hiirenklikkauksella.

Sopimuskoneen velkakirjamallissa kysymys ei ole siis yksittäisestä pohjasta tai lomakepohjasta vaan modernista suomalaisesta teknologiasta, joka tekee tylsän työn lähes puolestasi.

Tämä velkakirjamalli on englanniksi. Sopimuskoneessa on erikseen myös suomenkielinen versio.

Sähköisellä allekirjoituksella säästät paperia ja itseäsi

Kun olet viimeistellyt Sopimuskoneessa velkakirjasi, voit allekirjoittaa sen tietokoneella tai puhelimella. Sen jälkeen voit lähettää asiakirjan velkasuhteen muille osapuolille, jotka allekirjoittavat vastaavalla tavalla sähköisesti. Kaikki osapuolet saavat automaattisesti oman digitaalisen kappaleensa valmiista velkakirjasta.


--------------------

Non-negotiable Promissory Note

Draft a legally valid promissory note

A non-negotiable promissory note is suitable for situations where the debtor agrees to pay a specific sum to a creditor named in the promissory note. Sopimustieto allows you to easily create an individual, legally valid promissory note. The law does not set any specific formal requirements for a promissory note.

A written agreement safeguards your rights

Oral agreements carry significant risks. Possible disputes arising from the agreement will be one word against another, and breaches of contract on behalf of the counterparty will be difficult to demonstrate. These problems can be easily avoided by using Sopimustieto to draft a written promissory note.

Individual agreements

Sopimustieto allows you to create a promissory note that is exactly suited for your needs, with all the necessary terms. You can create and edit content as much as is required.

Laadi asiakirja