Asunto-osakeyhtiön ylimääräisen yhtiökokouksen pöytäkirja

Laadi asiakirja
Tietoa asiakirjasta

Taloyhtiön ylimääräinen yhtiökokous järjestetään tarvittaessa. Ylimääräisestä yhtiökokouksesta on laadittava pöytäkirja, johon merkitään kokouksessa tehdyt päätökset sekä äänestysten tulokset. Vastuu pöytäkirjan laatimisesta on kokouksen puheenjohtajalla.

Kuinka Sopimustieto toimii?
Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Helppous
Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Tuki
Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Viimeistely
Yli 80 000 käyttäjää luottaa Sopimustietoon
Mestis
Oikotie
Puuilo
Sanoma

Lisätietoa asiakirjasta

Taloyhtiön ylimääräinen yhtiökokous järjestetään tarpeen vaatiessa

Asunto-osakeyhtiön (eli taloyhtiön) ylimääräinen yhtiökokous on tavallisesti tarpeen tilanteessa, jossa jokin asia on niin kiireellinen, ettei siitä päättämistä voida siirtää seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen. Päätöksenteon tai menettelysäännösten (esim. koolle kutsumisen) osalta ylimääräinen yhtiökokous ei eroa varsinaisesta yhtiökokouksesta.

Kenellä on oikeus vaatia ylimääräistä yhtiökokousta?

Taloyhtiön ylimääräinen yhtiökokous on pidettävä ensinnäkin silloin, jos hallitus tai yhtiökokous katsoo sen aiheelliseksi tai yhtiöjärjestyksessä niin määrätään. Ylimääräinen yhtiökokous on järjestettävä myös tilintarkastajan tai toiminnantarkastajan vaatimuksesta.

Lisäksi osakkeenomistajilla, joilla on yhteensä 1/10 tai yhtiöjärjestyksessä määrätty pienempi osa kaikista osakkeista, on oikeus vaatia ylimääräisen yhtiökokouksen järjestämistä. Tällöin vaatimus on tehtävä kirjallisesti hallitukselle ja kokouksen pitämistä on vaadittava tietyn asian käsittelemistä varten. On tärkeää huomioida, että asian on oltava sellainen, joka kuuluu yhtiökokouksen käsiteltäväksi.

Kokouksesta laadittava pöytäkirja

Ylimääräisestä yhtiökokouksesta on laadittava pöytäkirja, johon merkitään kokouksessa tehdyt päätökset ja äänestysten tulokset. Pöytäkirjan laatimisesta vastaa kokouksen puheenjohtaja. Vähintäänkin kokouksen puheenjohtajan sekä yhden pöytäkirjan tarkastajaksi valitun henkilön on allekirjoitettava pöytäkirja.

Pöytäkirja on pidettävä viimeistään neljän viikon kuluttua kokouksesta yhtiön isännöitsijän tai hallituksen puheenjohtajan luona osakkeenomistajien nähtävänä. Pöytäkirjasta tulee myös toimittaa jäljennös osakkeenomistajalle tämän pyynnöstä.

Laadukas ylimääräisen yhtiökokouksen pöytäkirja muutamassa minuutissa

Sopimuskoneella laadit hetkessä lain vaatimukset täyttävän pöytäkirjan. Mikä parasta, kaikki on nopeaa ja vaivatonta. Valittavissasi on kaikki tavallisimmat sekä myös harvinaisemmat päätöksentekotilanteet. Mallisisällöt ovat juristiemme laatimia ja pohjautuvat asunto-osakeyhtiölain sääntelyyn. Voit myös muokata ja luoda sisältöä vapaasti.

Lopputuloksena on aina laadukas ja juuri kyseisen taloyhtiön tilanteeseen soveltuva pöytäkirja. Hyvin tehdystä pöytäkirjasta on helppo myöhemmin tarkistaa päätetyt asiat.

Vapaudu paperista

Palvelumme ansiosta taloyhtiön hallinnointi on sujuvampaa kuin koskaan aikaisemmin. Pöytäkirjat ja muut dokumentit voidaan allekirjoittaa palvelussa sähköisesti ja ne arkistoituvat automaattisesti. Voit siis unohtaa mappien ja papereiden pyörittämisestä sekä tulostamisesta koituvan ylimääräisen vaivan.

Laadi asiakirja