Kiinteistön kauppaa koskeva esisopimus

Laadi asiakirja
Tietoa asiakirjasta

Monesti kiinteistön kaupassa tehdään esisopimus, jos kauppaan on jo selkeä aikomus mutta halutaan varmistaa tiettyjen, vasta tulevaisuudessa selviävien olosuhteiden toteutuminen.

Kuinka Sopimustieto toimii?
Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Helppous
Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Tuki
Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Viimeistely
Yli 80 000 käyttäjää luottaa Sopimustietoon
Mestis
Oikotie
Puuilo
Sanoma

Lisätietoa asiakirjasta

Esisopimus jo miltei kauppa

Monesti kiinteistön kaupassa tehdään esisopimus, jos kauppaan on jo selkeä aikomus mutta halutaan varmistaa tiettyjen, vasta tulevaisuudessa selviävien olosuhteiden toteutuminen. Lopullisen kaupan ehdoksi saatetaan esimerkiksi asettaa tietynlainen kaavoituspäätös tai rakennusluvan saaminen kiinteistölle.

Esisopimusmalli moneen tilanteeseen

Sopimuskoneella laadit pätevän ja laadukkaan esisopimuksen neljään eri tilanteeseen: 1) kokonaisen kiinteistön kauppaan 2) määräalan kauppaan 3) määräosan kauppaan 4) rakennuksen kauppaan, jossa samalla siirretään kohdekiinteistön vuokraoikeus ostajalle.

Laki määrää esisopimuksen muodon

Esisopimuksen sisältö ja muotomääräykset eivät liiemmin eroa lopulliselle kauppakirjalle asetetuista vaatimuksista. Sopimuksen tulee olla kirjallinen ja molempien osapuolten allekirjoittama. Lisäksi kaupanvahvistajan on vahvistettava kauppa kaikkien kauppakirjan allekirjoittajien läsnä ollessa. Jos kaupan kohteena on ainoastaan rakennus, kaupanvahvistusta ei kuitenkaan edellytetä.

Turvallista kiinteistökauppaa Sopimuskoneella

Kiinteistökauppa on useimmille ihmisille merkittävä kauppa. Kauppakirjan laatiminen huolellisesti onkin ehdottoman tärkeää. Sopimuskone neuvoo sinua kohta kohdalta laatimaan pätevän ja laadukkaan esisopimuksen aiottuun kauppaan.

Sovi etukäteen, vältä riitely jälkikäteen

Mitä yksityiskohtaisemmin kaupan ehdoista sovitaan, sitä pienempi on riski jälkikäteisten epäselvyyksien syntymiselle. Erimielisyyksien ratkaisemisesta aiheutuvat kustannukset nousevat helposti kymmeniin tuhansiin euroihin, ja lopputulos on aina epävarma. Sopimuskonetta käyttämällä ennaltaehkäiset mahdollisia ongelmia.

Laadi asiakirja