Monesti kiinteistön kaupassa tehdään esisopimus, jos kauppaan on jo selkeä aikomus mutta halutaan varmistaa tiettyjen, vasta tulevaisuudessa selviävien olosuhteiden toteutuminen.
Kuinka Sopimustieto toimii?
Yli 80 000 käyttäjää luottaa Sopimustietoon




Esisopimus jo miltei kauppa
Monesti kiinteistön kaupassa tehdään esisopimus, jos kauppaan on jo selkeä aikomus mutta halutaan varmistaa tiettyjen, vasta tulevaisuudessa selviävien olosuhteiden toteutuminen. Lopullisen kaupan ehdoksi saatetaan esimerkiksi asettaa tietynlainen kaavoituspäätös tai rakennusluvan saaminen kiinteistölle.
Esisopimusmalli moneen tilanteeseen
Sopimuskoneella laadit pätevän ja laadukkaan esisopimuksen neljään eri tilanteeseen: 1) kokonaisen kiinteistön kauppaan 2) määräalan kauppaan 3) määräosan kauppaan 4) rakennuksen kauppaan, jossa samalla siirretään kohdekiinteistön vuokraoikeus ostajalle.
Laki määrää esisopimuksen muodon
Esisopimuksen sisältö ja muotomääräykset eivät liiemmin eroa lopulliselle kauppakirjalle asetetuista vaatimuksista. Sopimuksen tulee olla kirjallinen ja molempien osapuolten allekirjoittama. Lisäksi kaupanvahvistajan on vahvistettava kauppa kaikkien kauppakirjan allekirjoittajien läsnä ollessa. Jos kaupan kohteena on ainoastaan rakennus, kaupanvahvistusta ei kuitenkaan edellytetä.
Turvallista kiinteistökauppaa Sopimuskoneella
Kiinteistökauppa on useimmille ihmisille merkittävä kauppa. Kauppakirjan laatiminen huolellisesti onkin ehdottoman tärkeää. Sopimuskone neuvoo sinua kohta kohdalta laatimaan pätevän ja laadukkaan esisopimuksen aiottuun kauppaan.
Sovi etukäteen, vältä riitely jälkikäteen
Mitä yksityiskohtaisemmin kaupan ehdoista sovitaan, sitä pienempi on riski jälkikäteisten epäselvyyksien syntymiselle. Erimielisyyksien ratkaisemisesta aiheutuvat kustannukset nousevat helposti kymmeniin tuhansiin euroihin, ja lopputulos on aina epävarma. Sopimuskonetta käyttämällä ennaltaehkäiset mahdollisia ongelmia.