Valtakirja, yhtiökokous

Laadi asiakirja
Tietoa asiakirjasta

Jos et itse syystä tai toisesta ehdi tai pääse osallistumaan taloyhtiön tai yrityksen yhtiökokoukseen, voit valtuuttaa jonkun edustamaan itseäsi. Sopimuskoneella laadit parissa minuutissa pätevän valtakirjan yhtiökokousta varten. Näin viime hetken odottamattomat esteetkään eivät estä sinua valvomasta etuasi yhtiökokouksessa.

Kuinka Sopimustieto toimii?
Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Helppous
Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Tuki
Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Viimeistely
Yli 80 000 käyttäjää luottaa Sopimustietoon
Mestis
Oikotie
Puuilo
Sanoma

Lisätietoa asiakirjasta

Pätevä valtakirja yhtiökokoukseen kolmessa minuutissa

Jos et itse syystä tai toisesta ehdi tai pääse osallistumaan taloyhtiön tai yrityksen yhtiökokoukseen, voit valtuuttaa jonkun edustamaan itseäsi. Sopimuskoneella laadit parissa minuutissa pätevän valtakirjan yhtiökokoukseen. Näin viime hetken odottamattomat esteetkään eivät estä sinua valvomasta etuasi yhtiökokouksessa.

Kuolinpesän tai yhteisomistajien edustaminen onnistuu helposti valtakirjalla

Jos osakehuoneiston omistaa useampi henkilö, voi kukin heistä osallistua ja käyttää puhevaltaansa yhtiökokouksessa muista riippumatta. Äänioikeutta he kuitenkin voivat käyttää vain yhdessä. Jos joku omistajista ei pääse paikalle, edellyttää äänestykseen osallistuminen valtakirjaa muilta omistajilta.

Mikäli huoneisto on kuolinpesän omistuksessa ja huoneistossa asuva leski haluaa edustaa kuolinpesää taloyhtiön yhtiökokouksessa, tarvitaan näissä tapauksissa aina valtakirja. Valtakirja yhtiökokoukseen on tällöin saatava jokaiselta kuolinpesän osakkaalta.

Valtakirjassa voit määritellä edustamisoikeuden laajuuden

Valtakirjan nojalla valtuutettu voi edustaa päämiestään kaikissa kokouksessa käsiteltävissä asioissa, ellet nimenomaan halua rajoittaa edustusvaltaa valtakirjassa. Valtakirja yhtiökokoukseen koskee tiettyä kokousta, ellei valtuutuksessa määrätä muuta.

Valtuutetun on kokouksessa voitava esittää valtakirja, josta käy ilmi hänen oikeutensa edustaa valtuutuksen antanutta osakkeenomistajaa.

Laadi valtakirja yhtiökokoukseen missä vain

Valtakirjan laatiminen Sopimustiedolla on täysin sähköistä, eli et tarvitse paperia tai kynää taikka tulostinta. Voit lähettää sähköisellä allekirjoituksella vahvistamasi valtakirjan suoraan valtuutetulle. Valtakirjan laatiminen onnistuu siten missä vain.

Todistajia ei tarvita

Et tarvitse yhtiökokouksen valtakirjaan todistajia, vaan oma allekirjoituksesi riittää pätevän valtakirjan tekemiseksi. Suositeltavaa on ilmoittaa valtakirjassa oma puhelinnumerosi, jotta valtakirjan aitous voidaan tarvittaessa varmistaa.

Laadi asiakirja