Valtakirja kiinteistön myyntiä varten

Laadi asiakirja
Tietoa asiakirjasta

Tällä valtakirjalla voit antaa nimetylle henkilölle tai taholle luvan myydä valtakirjassa nimetyn kiinteistön puolestasi. Valtakirja kiinteistön myyntiin on aina tehtävä kirjallisesti.

Kuinka Sopimustieto toimii?
Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Helppous
Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Tuki
Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Viimeistely
Yli 80 000 käyttäjää luottaa Sopimustietoon
Mestis
Oikotie
Puuilo
Sanoma

Lisätietoa asiakirjasta

Kiinteistön kauppa on määrämuotoinen oikeustoimi

Kiinteistön kauppa on lain mukaan tehtävä määrämuodossa, mikä tarkoittaa, että kauppa on tehtävä kirjallisella sopimuksella, jonka myyjä ja ostaja allekirjoittavat. Kaupanvahvistajan on vahvistettava kiinteistön kauppa kaikkien allekirjoittajien läsnä ollessa. Jos kaupan kohteena on ainoastaan rakennus, ei kaupanvahvistusta kuitenkaan edellytetä.

Kiinteistön kauppakirja on mahdollista allekirjoittaa myös valtakirjalla

Kiinteistön kauppakirjan voi valtakirjan nojalla allekirjoittaa myyjän valtuuttamana myös myyjän asiamies. Valtakirja on käytännöllinen ratkaisu esimerkiksi jos et henkilökohtaisesti pääse osallistumaan kaupantekotilaisuuteen.

Sopimustiedon mallilla laadit vaivattomasti pätevän valtakirjan kiinteistön myyntiin.

Valtakirjan sisältö on syytä yksilöidä tarkasti

Valtakirja kiinteistön myyntiin on tehtävä kirjallisesti. Myyjän on allekirjoitettava valtakirja ja siitä on käytävä ilmi valtuutettu ja myytävä kiinteistö. Myytävä kiinteistö yksilöidään ilmoittamalla vähintäänkin sen nimi, osoite ja kiinteistötunnus.

Valtakirjassa on syytä määritellä valtuutuksen rajat täsmällisesti, jollei tarkoituksena ole antaa kaiken kattavaa yleistä valtuutusta. Valtakirjassa voidaan esimerkiksi määritellä, millä kauppahinnalla kiinteistö voidaan myydä ja kenelle. Mikäli asiamies eli valtuutettu on ylittänyt valtakirjassa määritellyt rajat, ei kauppa sido valtuuttajaa.

Valtakirja kiinteistön myyntiin ei edellytä todistajia

Valtakirjan juridinen pätevyys ei edellytä valtakirjan todistamista. Todistajien allekirjoitukset voivat kuitenkin lisätä valtakirjan uskottavuutta muiden silmissä. Sopimustiedon mallissa voit halutessasi lisätä todistajien tiedot.

Laadi asiakirja