Kiinteistön kunnossapitosuunnitelma

Laadi asiakirja
Tietoa asiakirjasta

Laadi Sopimuskoneella kunnossapitosuunnitelma, joka on tietyn aikavälin suunnitelma kunnossapitoa varten. Suunnitelmallinen kunnossapito edesauttaa tavoitteellisten käyttöikien saavuttamista.

Kuinka Sopimustieto toimii?
Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Helppous
Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Tuki
Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Viimeistely
Yli 80 000 käyttäjää luottaa Sopimustietoon
Mestis
Oikotie
Puuilo
Sanoma

Lisätietoa asiakirjasta

Lyhyen ja pitkän aikavälin kunnossapitohankkeet

Taloyhtiöissä tulee olla kunnossapitosuunnitelma, joka laaditaan tai päivitetään esimerkiksi viiden tai kymmenen vuoden välein laaditun kuntoarvion pohjalta. Asunto-osakeyhtiölaki velvoittaa taloyhtiön hallituksen esittämään yhtiökokoukselle vuosittain selvityksen seuraavan viiden vuoden aikana tarpeellisista kiinteistön korjauksista. Kunnossapitoselvitykseen on kuitenkin syytä kirjata pidemmällekin tulevaisuuteen ajoittuvat korjaukset kustannusarvioineen.

Kunnossapitotarvesuunnitelman sisältö

Kunnossapitosuunnitelma sisältää lueteltuna ne korjaustoimenpiteet, joita taloyhtiössä joudutaan toteuttamaan tietyn aikajakson aikana. Tällä tavalla voidaan suunnitella jo etukäteen hankkeiden rahoitusta ja jakaa kunnossapidosta syntyvä taloudellinen rasite tasaisesti useammalle vuodelle.

Kunnossapitosuunnitelmalla luodaan linjaukset kuinka kiinteistöä hoidetaan. Tavoitteena on varmistaa, että osakkailla on mahdollisimman selkeä tieto suunnitteilla olevista ja päätetyistä kunnossapito- ja korjaustoimista sekä jo tehdyistä korjauksista.

Kunnossapitosuunnitelmassa esitetyt kustannusarviot perustuvat laatimishetkellä vallitsevaan hintatasoon, vastaaviin kunnossapito- ja korjaustoimiin sekä hankkeen arvioituun laajuuteen.

Laadi asiakirja