Varaston vuokrasopimuksesta on kyse silloin, kun huoneisto vuokrataan muuhun kuin asumiskäyttöön. Varaston vuokrasopimuksessa sopimusvapaus on laaja. Siihen, mistä ei ole erikseen sovittu, sovelletaan yleisiä lain säännöksiä.

Juristien luoma asiakirjamalli Mitä tämä tarkoittaa?

Laaja sopimusvapaus

Varaston vuokrasopimuksesta on kyse silloin, kun huoneisto vuokrataan muuhun kuin asumiskäyttöön. Varaston vuokrauksessa sopimusvapaus on laaja ja osapuolet voivat sopia vapaasti esimerkiksi irtisanomisajasta.

Sopimuskoneen ehtovalikoima toimii myös muistilistana siitä, mistä kaikesta voit haluta sopia. Siihen, mistä ei ole erikseen sovittu, sovelletaan yleisiä lain säännöksiä.

Kirjallinen sopimus turvaa oikeutesi

Laadi vuokrasopimus aina kirjallisena, jotta kumpikin osapuoli on tietoinen oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan. Jos esimerkiksi varaston kunto on mainttu sopimuksessa, on sitä myöhemmin paljon vaikeampi riitauttaa. Kun taas vaikkapa varaston kunnossapidosta tai vakuuttamisesta on selvä maininta sopimuksessa, ehkäisee se väärinkäytöksiä jo etukäteen.

Suullisen sopimuksen ongelmat

Suullisen vuokrasopimuksen katsotaan aina olevan voimassa toistaiseksi. Suullinen sopimus myös altistaa epäselvyyksille, sillä erimielisyyksien ilmaantuessa on usein vain sana sanaa vastaan. Riitely on aina kallista ja aikaa vievää. Ongelmat poistuvat, kun asioista on mustaa valkoisella.


Hyödynnä laadukas palvelukokonaisuus

Sopimuskone

Palvelullamme kykenet laatimaan jopa yli 1000 euron arvoiset sopimukset helposti ja nopeasti. Kaikki asiakirjasisältömme ovat yritysjuridiikan asiantuntijoiden laatimia.

Sähköinen allekirjoitus

Sähköinen allekirjoitus on juridisesti pätevä tapa allekirjoittaa sopimukset ja muut asiakirjat Suomessa ja koko EU:ssa. Allekirjoita parhaalla tavalla – helposti puhelimella, vahvalla tunnistautumisella tai ilman.

Arkisto

Palvelun suojattuun arkistoon tallentuvat kaikki asiakirjasi automaattisesti, myös keskeneräiset. Voit asettaa asiakirjoille muistutuksia tärkeistä määräpäivistä ja tehdä asiakirjan arkistokortille muistiinpanoja.

Lakipalvelu

Saat palvelusta yritystoimintasi tueksi juristitiimin, joka palvelee nopeasti ja sujuvasti. Juristeiltamme saat apua palvelun juridisten sisältöjen käytössä. Apua voit kysyä esimerkiksi tietyn sopimuskohdan merkityksestä tai siihen, miten jokin asia kannattaisi ilmaista.


Voimmeko olla avuksi? Ota yhteyttä palvelumme asiantuntijoihin.

Asiakaspalvelu

Yrityksille

[email protected]
050 512 8640 Arkisin klo 9-15
Yritysasiakkaille palvelussa asiakaspalveluchat.

Yksityishenkilöille

tuki.sopimustieto.fi