Vuokrasopimus, varasto

Laadi asiakirja
Tietoa asiakirjasta

Varaston vuokrasopimuksesta on kyse silloin, kun huoneisto vuokrataan muuhun kuin asumiskäyttöön. Varaston vuokrasopimuksessa sopimusvapaus on laaja. Siihen, mistä ei ole erikseen sovittu, sovelletaan yleisiä lain säännöksiä.

Kuinka Sopimustieto.fi-palvelu toimii?
Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Helppous
Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja TUKI
Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti VIIMEISTELY
Yli 50 000 käyttäjää luottaa Sopimustietoon

Lisätietoa asiakirjasta

Laaja sopimusvapaus

Varaston vuokrasopimuksesta on kyse silloin, kun huoneisto vuokrataan muuhun kuin asumiskäyttöön. Varaston vuokrauksessa sopimusvapaus on laaja ja osapuolet voivat sopia vapaasti esimerkiksi irtisanomisajasta.

Sopimuskoneen ehtovalikoima toimii myös muistilistana siitä, mistä kaikesta voit haluta sopia. Siihen, mistä ei ole erikseen sovittu, sovelletaan yleisiä lain säännöksiä.

Kirjallinen sopimus turvaa oikeutesi

Laadi vuokrasopimus aina kirjallisena, jotta kumpikin osapuoli on tietoinen oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan. Jos esimerkiksi varaston kunto on mainttu sopimuksessa, on sitä myöhemmin paljon vaikeampi riitauttaa. Kun taas vaikkapa varaston kunnossapidosta tai vakuuttamisesta on selvä maininta sopimuksessa, ehkäisee se väärinkäytöksiä jo etukäteen.

Suullisen sopimuksen ongelmat

Suullisen vuokrasopimuksen katsotaan aina olevan voimassa toistaiseksi. Suullinen sopimus myös altistaa epäselvyyksille, sillä erimielisyyksien ilmaantuessa on usein vain sana sanaa vastaan. Riitely on aina kallista ja aikaa vievää. Ongelmat poistuvat, kun asioista on mustaa valkoisella.

Laadi asiakirja