Laadi asiakirja
Tietoa asiakirjasta

Tarjous on antajaansa oikeudellisesti sitova ehdotus ryhtyä tarjouksessa yksilöityyn toimenpiteeseen, kuten toimeksiantoon tai kauppaan. Sopimus syntyy, kun tarjouksen vastaanottaja on allekirjoituksellaan hyväksynyt tarjouksen.

Kuinka Sopimustieto.fi-palvelu toimii?
Asiakirja muodostuu pikavalinnoilla automaattisesti Laadi
Allekirjoita asiakirja sähköisesti puhelimella Allekirjoita
Asiakirja arkistoituu automaattisesti turvalliseen arkistoon Arkistoi
Yli 50 000 käyttäjää luottaa Sopimustietoon

Lisätietoa asiakirjasta

Laadi tarjous hyvin, vältä lukuisat ongelmat

Tarjous on toiselle osapuolelle tehty sopimusehdotus, jolla pyritään sitovaan sopimukseen esimerkiksi toimeksiannon suorittamisesta. Laadi tarjouksesi aina kirjallisesti. Suulliset tarjoukset ja sähköpostitarjoukset ovat alttiita jälkikäteisille erimielisyyksille – tyypillisesti tarjouksentekijä on tällöin heikommassa asemassa. Sopimuskone muotoilee tärkeät kohdat puolestasi ja neuvoo kohta kohdalta, miten laadit laadukkaan tarjouksen.

Miten Sopimuskone toimii?

Sopimuskoneella laadit, allekirjoitat ja arkistoit kaikki liiketoiminnan asiakirjasi täysin digitaalisesti. Sopimuskoneen muuntuvalla tarjouspohjalla laadit pikavalinnoin laadukkaan tarjouksen liki mihin tahansa tilanteeseen. Pikavalintojen takana ovat laadukkaat vakiosisältömme, jotka seuraavat voimassaolevaa lainsäädäntöä.

Hyödyntämällä Sopimuskoneen sähköistä allekirjoitusta ja arkistoa pystyt vähentämään hallinnollista työtäsi jopa 90 %, koska saat vakiosisällöt palvelustamme eikä mitään tarvitse tulostaa. Myös sopijakumppanisi saa oman asiakirjakappaleensa digitaalisesti.

Sopimuskoneella on jo noin tuhat tyytyväistä asiakasyritystä. Muuntuva tarjouspohjamme on yksi palvelun suosituimmista asiakirjamalleista.

Millaisen tarjouksen voin laatia Sopimuskoneella?

Sopimuskoneella laadit sujuvasti tarjouksen sen sisällöstä ja laajuudesta riippumatta. Voit käyttää paitsi valmiita ehtojamme, kirjoittaa myös omiasi ja lisätä tarvittavat liitteet. Valmiit ehtomme kattavat lukuisat eri osa-alueet aina hinnoittelusta maksuehtoihin, salassapitoon ja mahdollisten erimielisyyksien ratkaisemiseen. Mallisisältömme ovat liike-elämässä vakiintuneita ja yritysjuridiikan asiantuntijoiden laatimia.

Sopimuskone ei siis todellisuudessa sisällä yhtä tarjouksen pohjaa, vaan yhdistelmän lukemattomia pohjia. Unohda perinteiset pohjat ja lomakepohjat, Sopimuskone hoitaa toistoluontoisen työn puolestasi!

Kuinka kauan tarjous on voimassa, kun olen lähettänyt sen toiselle osapuolelle?

Voit määritellä tarjouksessa, mihin mennessä tarjoukseen on annettava vastaus. Mikäli voimassaoloaikaa ei ole määrätty, on vastaus annettava kohtuullisen ajan kuluessa. Kohtuullisen ajan kesto määräytyy tapauskohtaisesti.

Jos et jälkikäteisesti haluakaan sitoutua alkuperäisen tarjouksesi ehtoihin esimerkiksi muuttuneiden aikataulujen vuoksi, voit tulla siitä huolimatta sidotuksi sopimukseen tai joutua vahingonkorvausvelvolliseksi. Vähintään saattaa tulla mielipahaa, joko sinulle tai asiakkaallesi. Erityisesti jos uskot, että vastapuoli käyttää huomattavan määrän aikaa tarjoukseen läpikäyntiin ja sopimusharkintaan, aseta tarjoukselle voimassaoloaika selvyyden vuoksi.

Voit käyttää tarjouspohjamme kalenteritoimintoa tarjouksen voimassaoloajan asettamiseen.

Lue tarjouksen voimassaolosta tarkemmin:

Tarjouksen voimassaoloaika

Olen laatimassa tarjousta tietyn toimeksiannon suorittamisesta. Miten asetan tarjoukselleni hinnan?

Sopimuskone sisältää valmiit lausekkeet toimeksiannon vastineena suoritettavasta palkkiosta. Sopimuskone laskee arvonlisäveron automaattisesti osaksi palkkiota, jos toimeksianto on arvonlisäverollinen. Lisäksi voit käyttää valmiita maksuehtojamme ja asettaa sopivan viivästyskoron.

Milloin kannattaa sopia liikesalaisuuksien salassapidosta? Minkälainen on hyvä salassapitoehto?

Salassapidosta sovitaan vakiintuneesti, jos tarjouksen kohteeseen liittyy mitään arkaluonteista. Hyvä salassapitoehto suojaa kattavasti kaikki liikesalaisuutesi aina tuotekehityksestä strategiaan ja taloustietoihin. Tarjouspohjamme salassapitoehdot huomioivat laajasti kaiken oleellisen.

Salassapitoehtoa on syytä tehostaa erillisellä sopimussakolla. Sakon teho perustuu siihen, että se tulee lähtökohtaisesti maksettavaksi rikkomuksen laajuudesta huolimatta. Jos työntekijäsi siis rikkoo sopimusta, sinun ei tarvitse näyttää, mitä vahinkoa on tapahtunut. Liikesalaisuudet voivat olla kullanarvoisia, mutta niiden arvoa on tyypillisesti vaikea mitata.

Miltä Sopimuskoneella tehty tarjous näyttää?

Sopimuskoneella tehty tarjous tulostuu siistiksi pdf-tiedostoksi, ja sitä on helppo lukea myös mobiililaitteilla. Voit tyylitellä tarjouksen yrityksesi logolla ja alatunnisteella.

Miten toinen osapuoli voi hyväksyä Sopimuskoneella tekemäni tarjouksen?

Voit lähettää toiselle osapuolelle tekstiviestillä tai sähköpostilla kutsun tulla tarkastelemaan tarjoustasi Sopimuskoneessa. Hän voi hyväksyä tarjouksen sähköisellä allekirjoituksellaan, joka kuuluu palveluumme.

Sähköinen allekirjoitus säästää säännöllisessä käytössä aikaasi 5–50 tuntia vuodessa, mikä tarkoittaa mahdollisuutta tehdä tuhansia euroja vaihtoehtoista tuottoa. Ei tarvitse enää printtailla tai järjestää tapaamisia pelkästään allekirjoitusten keräämiseksi! Myös sopijakumppanisi arvostavat säästämäänsä aikaa.

Miten tekemäni tarjous arkistoituu?

Sopimuskoneen kehittäjät tuskastuivat aikanaan siihen, että tietty tarjous tai muu sopimus ei löytynyt mapista, pöytälaatikosta tai sähköpostin uumenista juuri silloin kun sitä tarvitsi. Sopimuskoneessa kaikki tarjouksesi arkistoituvat automaattisesti yrityksesi omalle Sopimustilille, jolloin ne löytyvät jälkikäteen helposti eivätkä pääse katoamaan. Kun keskität kaikki myynnin asiakirjasi samaan paikkaan vuosiksi eteenpäin, säästät valtavasti aikaasi ja hermojasi.

Laadi asiakirja