Vuokrankorotusilmoitus

Laadi asiakirja
Tietoa asiakirjasta

Ilmoitus korotettavasta vuokrasta ja sen voimaantulon ajankohdasta on tehtävä vuokralaiselle kirjallisesti – muutoin vuokranantajalla ei ole riitatilanteessa oikeutta korotettuun vuokraan. Sopimuskoneella voit tehdä pätevän vuokrankorotusilmoituksen sekä asuinhuoneistolle että liikehuoneistolle.

Kuinka Sopimustieto toimii?
Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Helppous
Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Tuki
Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Viimeistely
Yli 80 000 käyttäjää luottaa Sopimustietoon

Lisätietoa asiakirjasta

Vuokrankorotus asuinhuoneiston vuokrauksessa

Asuinhuoneiston vuokranantaja saa vuokrasuhteen aikana yksipuolisesti määrätä vuokran korotuksesta ainoastaan, jos vuokrasopimuksessa on sovittu perusteesta, jonka mukaan vuokraa sopimussuhteen aikana saadaan korottaa.

Vuokrankorotus liikehuoneiston vuokrauksessa

Liikehuoneiston vuokrauksessa kohtuulliset vuokrankorotukset ovat käytännössä sallittuja, vaikka nimenomaista ehtoa vuokran tarkistamisesta ei olisikaan vuokrasopimuksessa. Jos vuokralainen ei suostu kohtuulliseen vuokrankorotukseen, voi vuokranantaja irtisanoa vuokrasopimuksen.

Korotusilmoitus tehtävä kirjallisesti

Vuokrankorotusilmoitus on annettava kirjallisesti sekä todisteellisesti. Sopimuskoneella pätevän vuokrankorotusilmoituksen laatiminen sekä asuinhuoneistolle että liikehuoneistolle onnistuu helpoiten. Sähköinen allekirjoitus toimii todisteena ilmoituksen vastaanottamisesta.

Laadi asiakirja