Vuokrasopimus, autopaikka

Laadi asiakirja
Tietoa asiakirjasta

Tällä sopimuksella laadit pätevän vuokrasopimuksen autopaikan, autotallin, autokatos- tai autohallipaikan vuokrauksesta.

Kuinka Sopimustieto toimii?
Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Helppous
Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Tuki
Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Viimeistely
Yli 80 000 käyttäjää luottaa Sopimustietoon
Mestis
Oikotie
Puuilo
Sanoma

Lisätietoa asiakirjasta

Vuokran kohteena autopaikkaosake vai taloyhtiön hallinnassa oleva autopaikka?

Autopaikat ovat lähtökohtaisesti taloyhtiön hallinnassa. Jos taloyhtiö on yhtiöjärjestyksessä myöntänyt paikkojen hallinnan osakkaille, on tällöin kyseessä autopaikkaosake tai huoneisto-osakkeisiin sidottu autopaikka.

Autopaikkaosakkeen omistaja voi vaapaasti päättää paikan vuokraamisesta. Mikäli autopaikka on taloyhtiön hallinnassa ja asunnon osakas tai vuokralainen haluaa vuokrata paikkansa eteenpäin, edellyttää autopaikan vuokraaminen taloyhtiön suostumusta. Suostumuksen olemassaolo kannattaakin tässä tapauksessa varmistaa ennen paikan vuokraamista.

Autopaikan sijainti määrää vuokraukseen sovellettavan lain

Autopaikan sijainti vaikuttaa vuokrasopimukseen soveltuvaan lakiin. Taloyhtiön hallinnassa oleviin autotalleihin, autokatos-, ja autotallipaikkoihin sovelletaan vuokrasopimuksen ehtojen osalta lakia liikehuoneiston vuokraamisesta, kun taas taivasalla sijaitsevien autopaikkojen vuokrauksessa noudatetaan maanvuokralakia.

Edellä mainitut lait eroavat toisistaan esimerkiksi irtisanomisaikojen pituudessa. Jos vuokraukseen sovelletaan liikehuoneiston vuokrauksesta annettua lakia, irtisanomisaika on lähtökohtaisesti kolme kuukautta vuokranantajan irtisanoessa vuokrasopimuksen ja yksi kuukausi vuokralaisen irtisanoessa vuokrasopimuksen. Maanvuokralaissa pääsääntönä on, että vuokrasopimus päättyy kahden viikon kuluttua irtisanomisesta. Laissa määritellyistä irtisanomisajoista voidaan poiketa osapuolten välisellä sopimuksella.

Sovi autopaikan vuokrasta kirjallisesti

Kirjallinen autopaikan vuokrasopimus on paras turva jälkikäteisiä riitoja vastaan. Sopimuksessa voit poiketa lainsäädännössä asetetuista esimerkiksi irtisanomista koskevista oletussäännöistä sekä sopia joustavasti esimerkiksi vuokran maksamiseen liittyvistä kysymyksistä.

Sopimustiedon autopaikan vuokrasopimuksen malli sisältää malliehdot esimerkiksi seuraaviin tilanteisiin:

  • Vuokra-aika
  • Vuokran määrä korkoineen
  • Vuokran eräpäivä
  • Vuokran korottaminen
  • Muut ehdot (sopimuksen siirrettävyys, autopaikan käyttöä koskevat ehdot)

Voit myös lisätä omia sopimuskohtiasi.

Viimeistele autopaikan vuokrasopimus sähköisellä allekirjoituksella

Voit lopuksi lähettää sopimuksen toiselle osapuolelle tarkasteltavaksi joko tekstiviestitse tai sähköpostitse. Kun osapuoli on hyväksynyt sopimuksen, se voidaan viimeistellä molempien osapuolten sähköisillä allekirjoituksilla. Molemmille jää oma digitaalinen kappaleensa tehdystä sopimuksesta.

Laadi asiakirja