Työtodistus, suppea

Laadi asiakirja
Tietoa asiakirjasta

Työnantajalla on velvollisuus antaa työntekijän pyynnöstä työtodistus työsuhteen päätyttyä. Tämä malli ei sisällä arviointia työntekijän suoriutumisesta ja käytöksestä tai työsuhteen päättymisen syystä.

Kuinka Sopimustieto toimii?
Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla Helppous
Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja Tuki
Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti Viimeistely
Yli 80 000 käyttäjää luottaa Sopimustietoon
Mestis
Oikotie
Puuilo
Sanoma

Lisätietoa asiakirjasta

Työnantajalla on velvollisuus antaa työtodistus

Työnantajalla on velvollisuus antaa työntekijälle kirjallinen työtodistus työsuhteen päätyttyä, jos työntekijä todistusta pyytää. Työtodistus on annettava, jos sitä pyydetään 10 vuoden kuluessa työsuhteen päättymisestä, tietyin edellytyksin sen jälkeenkin. Samoin edellytyksin työnantajan on annettava kadonneen todistuksen tilalle uusi.

Työnantaja, joka rikkoo työtodistukseen liittyviä velvollisuuksiaan, tuomitaan sakkoon.

Suppea vai laaja työtodistus?

Työntekijä saa määrätä työtodistuksensa laajuuden. Jos hän pyytää ns. suppeaa työtodistusta, todistukseen kirjataan ainoastaan työsuhteen kesto sekä kuvaus työntekijän suorittamista työtehtävistä. Vaihtoehto on ns. laaja työtodistus, jossa arvioidaan lisäksi työntekijän suoriutuminen ja käytös sekä työsuhteen päättymisen syyt. Todistus ei saa lähtökohtaisesti sisältää mitään muita tietoja kuin mainitut kohdat.

Työntekijälle annetaan suppea todistus, jos hän ei muuta pyydä. Hänellä on toisaalta oikeus saada myöhemmin pyynnöstä myös laaja työtodistus.

Voinko laatia Sopimuskoneella työtodistuksen?

Kyllä. Sopimuskoneella laadit, allekirjoitat ja arkistoit vaivattomasti kaikki yritystoiminnassasi tarvitsemasi asiakirjat. Asiakirjamallimme pohjautuvat voimassaolevaan lainsäädäntöön ja muuntuvat valintojesi mukaan tilanteeseesi sopiviksi – kysymys ei ole siis perinteisestä pohjasta tai lomakepohjasta.

Mitä Sopimuskoneen suppean työtodistuksen malli sisältää?

Suppean työtodistuksen mallissamme täytät ainoastaan lakisääteiset minimitiedot eli:

i) työsuhteen osapuolet
ii) työsuhteen kesto
iii) työntekijän työtehtävät

Tämä työtodistusmalli ei sisällä arviointia työntekijän suoriutumisesta ja käytöksestä tai työsuhteen päättymisen syystä. Jos työntekijä on pyytänyt näitä tietoja työtodistukseen, palvelussamme on erillinen laajan työtodistuksen malli.

Sopimuskone etsii työtodistukseesi automaattisesti työnantajana olevan yrityksen tiedot kaupparekisteristä (y-tunnus ja ajantasaiset osoitetiedot).

Miten tekemäni työtodistus arkistoituu ja miten lähetän sen työntekijälle?

Sopimuskoneessa kaikki laatimasi asiakirjat arkistoituvat automaattisesti yrityksesi omalle Sopimustilille, jolloin ne löytyvät jälkikäteen helposti eivätkä pääse katoamaan. Voit lähettää työtodistuksen työntekijälle digitaalisesti suoraan arkiston käyttöliittymästä. Näin täytät helpoiten lakisääteiset työtodistusvelvollisuutesi.

Voinko allekirjoittaa työtodistuksen Sopimuskoneella?

Kyllä, voit halutessasi allekirjoittaa todistuksen sähköisesti joko tietokoneella tai puhelimella. Tulostaminen ei ole tällöin tarpeellista.

Laadi asiakirja