Kirjallisella kauppakirjalla vältät riitoja ja epäselvyyksiä

Tavaran kaupassa sopimusehdoista voidaan sopia vapaamuotoisesti ja tarpeen edellyttämässä laajuudessa. Kauppasopimus kannattaa tehdä kirjallisesti jälkikäteisten epäselvyyksien ja riitojen välttämiseksi. Kauppakirjasta kumpikin osapuoli voi tarkistaa, mitä on sovittu.

Käytä malliehtoja tai luo omasi

Jotta kauppa toteutuisi juuri osapuolten haluamalla tavalla, kannattaa kaupan ehdot sopia mahdollisimman tarkasti. Sopimuskone opastaa sinua valitsemaan tarvittavat ehdot – halutessasi voit luoda omasi. Siihen, mistä ei ole sovittu, sovelletaan tavaran kauppaa koskevaa yleisluontoista lainsäädäntöä, mikä ei useinkaan sovi osapuolten yksilöllisiin tarpeisiin parhaiten. Lain sisältö voi myös usein tulla osapuolille yllätyksenä.

Tärkeimmät ehdot

Mitä arvokkaammasta tavarasta on kyse, sitä tarkemmin kaupan ehdoista kannattaa sopia. Kauppakirjassa on suositeltavaa sopia vähintään kauppahinnasta, maksuehdoista ja hetkestä, jolloin tavara vaihtaa omistajaa. Lisäksi voidaan sopia esimerkiksi tavaran kuljetuksesta, mahdollisten viivästysten seurauksista ja takuusta. Sopimuskoneella voit tarpeesi mukaan lisätä sovittavia ehtoja.