Ratkaisut

Yrityksen perustaminen - Toimi kuin ammattilainen

Sopimustieto on yli 20 000 yrityksen hyödyntämä palvelu yrityshallinnon, työsuhteiden ja asiakassuhteiden asiakirjojen laatimiseen, allekirjoittamiseen ja arkistointiin.

Katso esittely Varaa palvelun demo

Kokeile Sopimustietoa

Jopa yli 1 000 euron arvoisten sopimusten ja asiakirjojen laatiminen onnistuu pikavalinnoin vastaavalla laadulla kuin juristin tekemänä.

Rekisteröidy -painikkeella hyväksyt käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.

Käyttäjien kiittämä palvelu

Meknia Oy (vakuutuspalvelut)

Sopimuskone on huikea palvelu. Sen on todennut useampi asiakkaistammekin. Jos haluat pysyä kehityksen mukana, ota Sopimuskone käyttöön!

Ilkka Määttä, talous- ja kehitysjohtaja

Yritystoiminta perustuu sopimuksiin - Miten laadit ne parhaalla mahdollisella tavalla?

Yritys on aineeton, sopimusten ja sitoumusten verkko. Yrittäjänä sinun liikeidea on tämän verkon varassa. Huolehdithan alusta asti, että tämä verkko kestää myös yrittäjyyden vaikeat hetket ja luo arvoa yrityksellesi.

Laadukkaasti hoidettuna sopimukset muodostavat perustan menestyksekkäälle yritystoiminnalle. Yrittäjänä sinun on hyvä pohtia jo yritystoimintaa perustettaessa seuraavia:

 • Millä tavalla sovin asioista yrityksen muiden omistajien kesken?

 • Miten työsuhteita hoidetaan?

 • Onko minulla oikeuksiani turvaava toimitusjohtajasopimus?

 • Millaiset sopimukset minulla on yhteistyökumppaneideni ja asiakkaideni kanssa?

 • Miten yritysomaisuuden kanssa käy, mikäli minulle tulee avioero?

 • Miten osaan laatia hallituksen kokouspöytäkirjat?

 • Miten toimin yhtiökokouksessa?

 • Miten arkistoin yritykseni tärkeät sopimukset ja asiakirjat?

Aloittavan yrittäjän kannattaa siis huolehtia siitä, että osakassopimukset, mahdolliset työsopimukset ja asiakkaiden kanssa tehtävät sopimukset on tehty luotettavalla ja laadukkaalla tavalla, ja aina kirjallisesti. Jokaisen avioliitossa olevan tai avioliittoon aikovan yrittäjän tulisi myös tehdä yritysvarallisuuden poissulkeva avioehtosopimus.

Sopimustieto on erinomainen työkalu uusille yrittäjille heti yritystoiminnan alkuaskeleilta lähtien. Palvelusta löytyy valmiit sopimus- ja asiakirjasisällöt uuden yrittäjän tarpeisiin. Laadit palvelun avulla kaikki yrityksesi asiakirjat kuin ammattilainen - pikavalinnoilla ja juristien selkokielisillä ohjeilla. Lisäksi allekirjoitutat sopimukset sähköisesti ja palvelu arkistoi kaiken puolestasi, myös keskeneräiset asiakirjat.

Ensimmäisen vuoden tärkeät sopimukset

Fiksu yrittäjä toimii vastuullisesti ja herättää sopimussuhteissaan luottamusta heti yrityksen alkuaskeleista lähtien ja laatii sopimukset laadukkailla sisällöillä.

Jokaisen osakeyhtiön taival alkaa perustamissopimuksen ja yhtiöjärjestyksen tekemisellä. Erittäin suositeltavaa on laatia myös osakassopimus, jotta yhtiön omistamiselle ja johtamiselle on osakkeenomistajien kesken selkeät pelisäännöt. Ensimmäisen vuoden aikana tehtäväksi tulevat myös:

 • yhtiökokouspöytäkirjat

 • hallituksen kokouksen pöytäkirjat

 • asiakassopimukset

 • mahdolliset työsopimukset

Laadukkaan sopimuksen laatiminen on nyt helpompaa kuin koskaan aiemmin

Palvelussa on älykäs asiakirjanlaadinnan työkalu, jonka avulla voit laatia pikavalinnoin tarvitsemasi asiakirjan. Voit muutamin hiirenklikkauksin rakentaa sopimuksen tai muun asiakirjan, jonka laatiminen saattaa perinteisillä työkaluilla kestää monta tuntia.

 • Jopa yli 1 000 euron arvoisten sopimusten ja asiakirjojen laatiminen onnistuu pikavalinnoin vastaavalla laadulla kuin juristin tekemänä.

 • Toimit tehokkaammin automaation ja täysin digitaalisen palvelun avulla. Jos yrittäjä säästää hallinnossa 3–4 tuntia kuussa, tulosvaikutus on helposti 3 000 – 5 000 euroa vuodessa. Yrityksen alkutaipaleella hallinnollinen taakka monesti korostuu.

 • Palvelun avulla laadit asiakirjat automaattisesti ajantasaisen lainsäädännön ja oikeuskäytäntöjen mukaisesti.

Kattavat juridiset sisällöt käytössäsi – myös ruotsiksi ja englanniksi

Palvelumme sisältää juristien laatimat mallisisällöt ja ohjeistukset tuhansiin erilaisiin yritystoiminnan tarpeisiin. Saatat olla kiinnostunut esimerkiksi seuraavista:

Voit hyödyntää älykästä teknologiaamme myös omien asiakirjamalliesi luomiseen.

Kuinka Sopimustieto toimii?

Laadinta pikavalinnoin
Laadinta pikavalinnoin

Asiakirja muodostuu pikavalinnoilla automaattisesti.

Sähköinen allekirjoitus
Sähköinen allekirjoitus

Allekirjoita asiakirja sähköisesti puhelimella missä ja milloin vain.

Automaattinen arkistointi
Automaattinen arkistointi

Asiakirja arkistoituu automaattisesti suojatulle Sopimustilille.

SSA Group Oy

Sopimuskone on yksi yksinkertaisimpia ja käyttäjäkokemukseltaan intuitiivisimpia järjestelmiä, joita olen käyttänyt. Yleensä kun käyttöön tulee uusi järjestelmä, tulee paljon kysymyksiä, miten järjestelmässä edetään. Sopimuskoneen osalta kysymyksiä on ollut todella vähän. Olen käyttänyt useita järjestelmiä ja täytyy sanoa, että tämä on yksi parhaista.

Tommi Saari, toimitusjohtaja
Markkinointitoimisto WDS Oy

Olemme käyttäneet Sopimuskonetta nyt reilun vuoden verran. Helppokäyttöisellä työkalulla hoituvat meille välttämättömät arjen asiakirjat. Niin työsopimukset ja työtodistukset kuin yhtiökokouspöytäkirjat ja kauppakirjat syntyvät palvelulla todella vaivattomasti. Enää ei tarvitse koluta sopivia sopimuspohjia ympäri nettiä tai tilata niitä erikseen juristilta.

Siirryimme hiljattain käyttämään Sopimuskonetta myös asiakassopimustemme allekirjoittamiseen ja hallinnointiin; monitasoisella käyttäjähallinnalla voimme määritellä myynnille ja asiakaspäälliköille pääsyn vain tiettyihin kansioihin, esimerkiksi omien sopimusten hallintaan ja laatimiseen.

Sopimuskone haukkuu helposti hintansa takaisin säästyneen työajan ansiosta jo muutaman sopimuksen laatimisen jälkeen.

Perttu Paukkeri, toimitusjohtaja