Hoida yrityksesi sopimukset alusta alkaen oikein

Sopimuskoneella laadit, allekirjoitat ja arkistoit yrityksesi kaikki sopimukset ja muut asiakirjat. Vuosien päästä kiität, että päätit keskittää hallintosi 100-prosenttisen digitaaliseen palveluumme.

Paperinpyöritys on aina pois ydintehtävistäsi

Jokaisen osakeyhtiön taival alkaa perustamissopimuksen ja yhtiöjärjestyksen tekemisellä. Erittäin suositeltavaa on laatia myös osakassopimus, jotta yhtiön omistamiselle ja johtamiselle on osakkeenomistajien kesken selkeät pelisäännöt. Ensimmäisen vuoden aikana tehtäväksi tulevat myös:

·      yhtiökokouspöytäkirjat
·      hallituksen kokouksen pöytäkirjat
·      asiakassopimukset
·      mahdolliset työsopimukset

Asiakirjojen laatiminen, tulostaminen, allekirjoittaminen ja arkistoiminen vievät yllättävän paljon aikaa. Kaikki tämä on pois siitä työstä, jota varten yhtiö oikeasti perustettiin.

Haluaisitko keventää hallinnollista taakkaasi? 

Kun teho ja laatu kohtaavat

Sopimuskone on älykäs asiakirjanlaadinnan työkalu, jonka avulla voit laatia pikavalinnoin tarvitsemasi asiakirjan. Voit muutamin hiirenklikkauksin rakentaa sopimuksen tai muun asiakirjan, jonka laatiminen saattaa perinteisillä työkaluilla kestää monta tuntia.

Jos yrittäjä säästää hallinnossa 3–4 tuntia kuussa, tulosvaikutus on helposti 3 000 – 5 000 euroa vuodessa. Yrityksen alkutaipaleella hallinnollinen taakka monesti korostuu.

Sopimuskoneessa voit lisätä asiakirjaasi tilanteeseen sopivat mallisisältömme, jotka ovat yritysjuridiikan asiantuntijoiden laatimia.

Kattavat asiakirjamallit käytettävissäsi

Sopimuskoneessa on yrityksille suunnattuja asiakirjamalleja yli 150. Yrityksesi ensimmäisten kuukausien aikana saatat olla kiinnostunut esimerkiksi näistä: 

Voit tuoda Sopimuskoneeseen myös yrityksesi omia sisältöjä.

Kasvata liiketoimintasi arvoa laadukkailla sopimuksilla

Sopimuksista voi laistaa, mutta riskit kasvavat. Esimerkiksi suullisista ja sähköpostilla tehdyistä sopimuksista riidellään alituisesti. Tällaiset seikat otetaan suoraan huomioon yrityksen arvostuksessa, jos yrityksen haluaa joku päivä myydä.

Älä jätä asioita sattuman varaan ja anna yrityksestäsi samalla ammattimainen kuva laadukkailla sopimuksilla. Sopimuskone on yritysoikeuden ammattilaisten suunnittelema.

Allekirjoita sähköisesti ilman turhia välivaiheita

Kuinka monta tapaamista olet järjestänyt pelkästään allekirjoitusten keräämistä varten? Monestiko olet skannannut kynällä allekirjoitetun asiakirjan?

Pääset näistä toimenpiteistä ja niiden tuskallisista välivaiheista eroon, kun koko prosessi on sähköinen. Ajanhukkasi pienenee ja myös sopijakumppanisi kiittävät, koska valtaosa ihmisistä vuosina 2018–19 kokee sähköisen asioinnin paperinpyöritystä helpommaksi. Anna edistyksellinen kuva yrityksestäsi täysin digitaalisella palvelulla.

Arkisto, joka kulkee mukanasi

Kuuluuko uuteen liiketoimintaasi aktiivinen liikkuminen? Monella yrittäjällä huomattava osuus arjesta kuluu asiakkaalla tai muutoin tien päällä. Joskus jää tärkeä paperi toimistolle tai kotiin. Ja vaikka muistaisi kaiken, paperinivaskoiden kantaminen ja järjesteleminen ovat riesa. Sopimuskone arkistoi niin valmiit kuin keskeneräiset asiakirjasi automaattisesti yrityksesi sopimustilille. Pääset arkistoosi kaikilla älylaitteilla, joten asiakirjat kulkevat aina mukanasi.