Tee laadukas perukirja vaivattomasti

Perunkirjoitus on järjestettävä kolmen kuukauden kuluessa henkilön kuolemasta. Lataa ilmainen opas ja lue juristiemme vinkit onnistuneeseen perukirjaan.

Perukirja laaditaan perunkirjoituksen tuloksena

Perunkirjoitus on järjestettävä jokaisen Suomessa vakinaisesti asuvan henkilön kuoleman jälkeen. Perukirjalla tarkoitetaan tässä toimituksessa laadittavaa luetteloa kuolinpesän varoista ja veloista. Perukirja toimii samalla myös luettelona kuolinpesän osakkaista. Perukirja palvelee pääasiassa perintöverotusta, joka määräytyy perukirjassa lasketun varallisuuden mukaan. Lisäksi sillä on yleensä huomattava informaatioarvo tulevan perinnönjaon suunnittelussa. 

Oppaan sisältö

Olemme koonneet tähän oppaaseen selkeät ohjeet koko perunkirjoituksen hoitamiseen. Lisäksi annamme hyödyllisiä käytännön vinkkejä perukirjan sisältöön ja tekemiseen liittyen.

Helpoin tapa tehdä perukirja

Sopimustiedon palvelussa perukirjan tekeminen sujuu vaivattomasti keneltä tahansa – laadusta tinkimättä. Sopimustiedon perukirjamallit ovat juristien kehittämiä ja ylläpitämiä. Kyse ei ole vain täytettävistä lomakepohjista, vaan modernista teknologiasta, joka avustaa sinua tärkeän asiakirjasi laatimisessa. 

Laadi tilanteeseesi sopiva perukirja: