Jokaisen kannattaisi laatia edunvalvontavaltuutus – lue, miksi

Edunvalvontavaltuutuksella voidaan merkittävästi vaikuttaa siihen, miten arjen sujuvuus ja hoitoon liittyvien päätösten tarkoituksenmukaisuus varmistetaan, jos henkilö menettää toimintakykynsä. Lataa maksuton opas ja lue, miksi jokaisen kannattaa vähintäänkin harkita edunvalvontavaltuutuksen laatimista.

Päätä jo nyt, kuka asioitasi hoitaa jos sinulle sattuu jotain

Monille tulee yllätyksenä, etteivät esimerkiksi perheenjäsenet voi toistensa puolesta hoitaa vaikkapa pankki- tai sopimusasioita. Jos henkilö tulee esimerkiksi sairastumisen tai onnettomuuden vuoksi kykenemättömäksi huolehtimaan taloudestaan tai hoidostaan, voidaan hänet määrätä yleisen edunvalvonnan asiakkaaksi. Päätökset tekee tällöin yleinen edunvalvoja, jolla on lukuisia muitakin päämiehiä edustettavanaan.

Edellä mainittu tilanne voidaan välttää laatimalla edunvalvontavaltakirja eli edunvalvontavaltuutus. Sen avulla voit järjestää henkilökohtaisten ja taloudellisten asioittesi hoidon toivomallasi tavalla etukäteen sen varalta, että tulet myöhemmin kyvyttömäksi hoitamaan niitä. Voit myös valita kuka luottamasi henkilö hoitaa tehtäviä, joihin et itse kykene – valtuutetuksi voi valita esimerkiksi lapsen, puolison tai läheisen ystävän.

Oppaan sisältö – 5 syytä laatia edunvalvontavaltuutus

Oppaassa kerromme esimerkkien avulla, miksi edunvalvontavaltakirja kannattaa laatia ja missä tilanteissa se on erityisen hyödyllinen. Esimerkiksi yrittäjille edunvalvontavaltakirja voi olla kullanarvoinen, sillä valtakirjalla voidaan varmistaa, että yrityksen asioita hoitaa tehtävään sopiva sopiva ja asiantunteva henkilö.

Laadi laadukas edunvalvontavaltakirja vaivattomasti

Sopimustiedon palvelusta löydät älykkään edunvalvontavaltakirjan mallin, joka muovautuu valintojesi perusteella tarpeisiisi sopivaksi. Malli sisältää juristien laatimat vakiosisällöt tavallisimpiin määräyksiin sekä yleistajuista tietoa kunkin kohdan merkityksestä.