Sovi liiketoiminnan kaupasta laadukkaalla kauppakirjalla

Luonnostele ja laadi laadukas liiketoiminnan kauppakirja Sopimustiedolla. Kokeile, miten helppoa se on palvelulla, jota myös juristit käyttävät.

Katso video

Laadi ja viimeistele kauppakirja sähköisesti

Yli 20 000 yrityksen hyödyntämä palvelu on käytössäsi heti. Tutustu ilmaiseksi.

Kokeile ilmaiseksi -painikkeella hyväksyt käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.

Sovi selkeästi ja kirjallisesti mitä myydään

Laadukkaalla kauppakirjalla vältyt epäselvyyksiltä. Liiketoimintakauppa on monelta osin ostajalle vähäriskisempi kuin osakekauppa, koska kaupan mukana ei siirry mitään muuta kuin kauppakirjassa määritelty operatiivinen liiketoiminta nykytilassaan. Kuitenkin on tärkeää huomioida, että liiketoiminnan kaupassa tulee kiinnittää osakekauppaa enemmän huomiota siihen, että kaupan kohteena oleva liiketoiminta kaikkine omaisuuserineen määritellään kauppakirjassa riittävän tarkasti.

Liiketoiminnan kaupassa vaihto- ja käyttöomaisuuden lisäksi on syytä sopia esimerkiksi henkilöstön ja asiakassopimuksien siirtymisestä. Sopimustiedon kattavat sisällöt pohjautuvat lakiin ja vakiintuneeseen sopimustapaan. Palvelun liiketoiminnan kauppakirja sisältää valmiit sisällöt muun muassa alla oleviin kohtiin:

 • Kaupan kohteen määrittely (esim. vaihto-omaisuus, käyttöomaisuus, työsopimukset)

 • Omistus- ja hallintaoikeuden siirtyminen (liiketoiminnan luovutushetki)

 • Asiakaskanta & tulot

 • Menot ja muut vastuut

 • Kaupan kohteen kunto

 • Kauppahinta ja maksuehdot

 • Verot (arvonlisävero, varainsiirtovero)

 • Myyjän vakuutukset kaupan kohteesta

 • Myyjän korvausvastuu mahdollisissa virheissä

 • Vaaranvastuun siirtyminen ja omaisuuden vakuutukset

 • Myyjän kilpailukielto kaupattavan liiketoiminnan alalla

 • Liikesalaisuuksien salassapito

 • Sovellettava laki (jos kaupalla kansainvälisiä yhteyksiä)

 • Mahdollisten jälkikäteisten erimielisyyksien ratkaiseminen

Miksi yrittäjät sopivat liiketoiminnan kaupasta Sopimustiedolla?

Sopimustieto on yli 20 000 yrityksen hyödyntämä helppokäyttöinen palvelu, jolla esimerkiksi sopiminen liiketoiminnan kaupasta onnistuu vaivatta. Palvelu kysyy sinulta vaihe vaiheelta, minkälaista kauppaa olet tekemässä, ja muotoilee kauppakirjan ehdot vastaustesi mukaan. Halutessasi voit kysyä neuvoa eri kohtiin myös juristitiimiltämme, jolla on kattava osaaminen kauppaoikeudesta ja muusta yritysjuridiikasta.

Palvelu on sisältöineen saatavilla niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksi. Kaupan viimeistely onnistuu helposti palvelun sähköisellä allekirjoituksella – vahvalla tunnistautumisella tai ilman sitä.

Sopimustiedon käyttäjinä on niin pörssiyhtiöitä, tilitoimistoja, lakiasiaintoimistoja, start-upeja, kuntia, oppilaitoksia, yhdistyksiä kuin vuokranantajiakin. Sopimustiedolla yritykset antavat toiminnastaan edistyksellisen kuvan, toimivat ammattimaisesti ja säästävät huomattavia summia rahaa.


Sopimustieto - Käyttäjien kiittämä palvelu

"Sopimustieto on monipuolinen kokonaispalvelu. Olen perustanut Sopimustiedon avulla esimerkiksi yli kymmenen osakkaan osakeyhtiön, tehnyt yhtiöjärjestyksen, osakassopimuksen ja hallituksen vakuutuksen PRH:lle siitä, että on toimittu osakeyhtiölain mukaisesti. Kaikki on sujunut loistavasti! Kaikki osakkaat asuvat eri puolella Suomea, joten allekirjoitustenkin keräys on sujunut tosi hienosti, kun ei tarvitse erikseen papereita skannailla ja lähetellä. Mahtavaa!"

Anne Idström, talouden erityisasiantuntija

"Olen käyttänyt useita järjestelmiä ja täytyy sanoa, että Sopimustieto on yksi parhaista. Palvelu on yksinkertaisimpia ja käyttäjäkokemukseltaan intuitiivisimpia järjestelmiä, joita olen käyttänyt. Yleensä kun käyttöön tulee uusi järjestelmä, tulee paljon kysymyksiä, miten järjestelmässä edetään. Sopimustiedon osalta kysymyksiä on ollut todella vähän. "

Tommi Saari, toimitusjohtaja

"Sopimustieto on yksi parhaista verkkopalveluista, joita käytän! Sopimustieto on mahdollistanut täysin paikasta riippumattoman sopimusten hallinnan. Haluamme myös työskennellä mahdollisimman modernisti lean-ajattelun mukaan, joten tulostukset, postitukset, kassakaappisäilytykset ja jopa pdf:t tuntuvat antiikkisilta. Teemme sopimukset Sopimuskoneessa, joko käyttäen palvelun valmiita asiakirjamalleja tai omia sisältöjämme."

Ilona Kangas, General Manager


Jo yli 20 000 yritystä luottaa Sopimustietoon


Yli 8 000 sopimusklausaalia, joiden yhdistelminä syntyy asiakirjoja lukemattomiin tarpeisiin
Yli 8 000 sopimusklausaalia, joiden yhdistelminä syntyy asiakirjoja lukemattomiin tarpeisiin

Palvelu tuo yrittäjien käyttöön laadukkaat ja kattavat yritystoiminnan asiakirjasisällöt suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

Luotettava ja turvallinen
Luotettava ja turvallinen

Sopimustiedon viimeisin tietoturvatarkastus on suoritettu 17.12.2020 elfGROUP Cyber Security Services Ltd:n toimesta.

Sähköinen kokonaisuus
Sähköinen kokonaisuus

Voit hyödyntää Sopimuskonetta, sähköistä allekirjoitusta (pankkitunnuksilla tai ilman), automaattista arkistointia ja tietopalvelurajapintoja samassa palvelussa.