Työntekijät mukaan yrityksen omistajiksi

Syksyllä voimaan tuleva lakimuutos voi mahdollistaa henkilöstön osakkuuden houkuttelevalla arvostustasolla. Henkilöstöanti on hyvä tapa palkita, kannustaa ja sitouttaa yrityksen työntekijöitä.

Luonnostele henkilöstöannin yhtiökokouspäätökset ilmaiseksi

Säästä jopa tuhansia euroja. Yli 15 000 yrityksen hyödyntämällä palvelu on käytössäsi heti - et sitoudu mihinkään.

Kokeile ilmaiseksi -painikkeella hyväksyt käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.

Osakkuus motivoimaan yrityksen henkilöstöä

Työntekijöille suunnatulla osakeannilla palkitaan, kannustetaan ja sitoutetaan työntekijöitä yhtiön arvon kasvattamiseen. Annin myötä työntekijällä on oikeus saada osinkotuloja yhtiöstä sekä käyttää äänivaltaa yhtiökokouksessa.

Henkilöstöantiin liittyvä uusi lakimuutos on näillä näkymin tulossa voimaan syksyllä. Lakimuutos tulee mahdollistamaan käytännössä sen, että henkilöstö voi päästä yrityksen omistajaksi jopa murto-osalla yrityksen käyvästä arvosta. Lakimuutoksen myötä käyvän arvon sijasta yrityksen osakkeet voidaan arvostaa matemaattiseen arvoon. Henkilöstöantiin liittyvässä yrityksen arvonmäärityksessä ei huomioida yrityksen tuottoarvoa eikä aiempia yrityksen osakkeilla tehtyjä kauppoja. Yhtiön osakkeiden matemaattisen arvon voi tarkistaa kirjanpitäjältä.

  • Esimerkki 1: Yritys on tehnyt viime vuosina positiivista tulosta. Verottaja määrittää yrityksen arvon tuottoarvon ja substanssiarvon yhdistelmänä miljoonan euron arvoiseksi. Yrityksen omaisuuden arvo on kuitenkin vain 100.000 euroa. Henkilöstöannissa voidaan tietyin edellytyksin käyttää yrityksen arvona miljoonan euron sijaan vain 1/10 arvoa eli 100.000 euroa.

  • Esimerkki 2: Yrityksen osakkeita on myyty vuosi sitten arvostamalla koko yritys 500.000 euroon. Yrityksellä on omaisuutta, jonka myötä yrityksen kaikkien osakkeiden matemaattinen arvo on 75.000 euroa. Henkilöstöannissa voidaan tietyin edellytyksin käyttää yrityksen arvona 500.000 euron sijaan 75.000 euroa ilman ansiotuloveroseuraamuksia.

Miksi henkilöstöantiin liittyvät toimet on fiksua tehdä Sopimustiedolla?

Voitte laatia henkilöstöantiin liittyvät asiakirjat itse Sopimustiedon palvelussa ja säästää tuhansia euroja. Vaihtoehtoisesti voitte pyytää tilitoimistoanne tai lakimiestänne hyödyntämään henkilöstöannissa Sopimustiedon palvelua ja voitte näin saada palvelusuoritteen huomattavasti vanhoja menetelmiä edullisemmin ja laadukkaammin.

Sopimustiedon sisällöt mahdollistavat, että osaatte laatia ilman juridista koulutusta henkilöstöantiin liittyvät:

  • yhtiökokouspäätökset (FIN ja ENG)

  • merkintäsitoumukset (FIN ja ENG)

  • toimitusjohtajan ja hallituksen vakuutuksen maksullisessa osakeannissa

  • tilintarkastajan todistuksen maksullisessa osakeannissa

Edellytykset uudelle henkilöstöannille

  • työsuhde yhtiöön

  • yli puolella henkilöstöstä on mahdollisuus osallistua antiin

  • antiin osallistuvan omistusosuus (tai hänen perheenjäsentensä yhteenlaskettu omistusosuus) ennen antia on alle 10 %

  • annin tekee muu kuin pörssiyhtiö

Sopimustiedosta

Sopimustieto on yli 15 000 yrityksen hyödyntämä helppokäyttöinen palvelu, jonka avulla sekä yksityishenkilöt että yritykset voivat tehdä tuhansia erilaisia oikeustoimia laadukkaasti ilman juridista koulutusta.

Sopimustiedon käyttäjinä on niin pörssiyhtiöitä, tilitoimistoja, lakiasiaintoimistoja, start-upeja, kuntia, oppilaitoksia, yhdistyksiä kuin vuokranantajiakin.

Palveluun tutustujat saavat laatia ja allekirjoittaa täysin ilmaiseksi yhden asiakirjan, esimerkiksi henkilöstöannin toimeenpanoa varten ylimääräisen yhtiökokouksen pöytäkirjan, joko suomeksi tai englanniksi sekä allekirjoittaa sen sähköisesti.


Jo yli 15 000 yritystä luottaa Sopimustietoon


Sopimustieto.fi - Käyttäjien kiittämä palvelu

"Palvelun käyttökokemus on ollut meillä erittäin hyvä! Sopimusten muoto on siisti ja toimiva. Myös palvelun automaatio on todella kätevä. Monet pienetkin jutut on mietitty kuntoon; esimerkiksi sopijakumppaneiden tiedot (y-tunnukset, osoitteet) päivittyvät sopimuksiin automaattisesti, mikä nopeuttaa paljon."

"Sopimustieto on monipuolinen kokonaispalvelu. Olen perustanut Sopimustiedon avulla esimerkiksi yli kymmenen osakkaan osakeyhtiön, tehnyt yhtiöjärjestyksen, osakassopimuksen ja hallituksen vakuutuksen PRH:lle siitä, että on toimittu osakeyhtiölain mukaisesti. Kaikki on sujunut loistavasti! Kaikki osakkaat asuvat eri puolella Suomea, joten allekirjoitustenkin keräys on sujunut tosi hienosti, kun ei tarvitse erikseen papereita skannailla ja lähetellä. Mahtavaa!"

"Sopimustieto on yksi parhaista verkkopalveluista, joita käytän! Sopimustieto on mahdollistanut täysin paikasta riippumattoman sopimusten hallinnan. Haluamme myös työskennellä mahdollisimman modernisti lean-ajattelun mukaan, joten tulostukset, postitukset, kassakaappisäilytykset ja jopa pdf:t tuntuvat antiikkisilta."


Yli 7 000 sopimusklausaalia, joiden yhdistelminä syntyy asiakirjoja lukemattomiin tarpeisiin

Palvelu tuo yrittäjien käyttöön laadukkaat ja kattavat yritystoiminnan asiakirjasisällöt suomen ja englannin kielillä.

Luotettava ja turvallinen

Sopimustieto.fi-palvelun viimeisin tietoturvatarkastus on suoritettu 9.9.2019 elfGROUP Cyber Security Services Ltd:n toimesta.

Sähköinen kokonaisuus

Voit hyödyntää Sopimuskonetta, sähköistä allekirjoitusta (pankkitunnuksilla tai ilman), automaattista arkistointia ja tietopalvelurajapintoja samassa palvelussa.