Edunvalvontavaltuutus luotettavasti

Valtuuta valitsemasi luottohenkilö hoitamaan asioitasi edunvalvontavaltuutuksella. Kokeile, miten helppoa laatiminen on Sopimustiedolla.

Kokeile ilmaiseksi -painikkeella hyväksyt käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.

Mikä on edunvalvontavaltuutus?

Tiesitkö, että perheenjäsenilläsi tai muilla omaisillasi ei ole automaattista oikeutta hoitaa asioitasi, jos tulet yllättäen toimintakyvyttömäksi esimerkiksi onnettomuuden tai akuutin sairastumisen vuoksi? Edunvalvontavaltakirjalla voit valtuuttaa läheisesi tai muun henkilön edustamaan sinua tilanteessa, jossa et sairauden, vanhuuden tai vastaavan syyn vuoksi pysty enää itse hoitamaan asioitasi. Valtuutus voi koskea joko yksittäistä asiaa tai talouden ja henkilökohtaisten asioiden hoitoa yleisesti.

Edunvalvontavaltakirja on laadittava vielä silloin, kun olet täysissä hengen voimissasi ja kykenet ymmärtämään valtakirjan merkityksen. Valtuutusta ei siten voida antaa enää siinä vaiheessa, kun menetät yllättäen toimintakykysi esimerkiksi muistisairauden vuoksi. Edunvalvontavaltuutusta ei voi laatia liian aikaisin – valtakirjalle voi tulla yllättävä tarve, vaikka kyse olisi nuorestakin ihmisestä. Tarvittaessa edunvalvontavaltakirjaa voi muuttaa tai päivittää niin pitkään, kun sen laatija on toimintakykyinen, eikä valtuutus ole vielä astunut voimaan. 

Miksi jokaisen kannattaa laatia edunvalvontavaltuutus?

Edunvalvontavaltuutuksella varmistat, että asioitasi hoitaa yksilöllisesti joku läheinen, johon luotat. Muussa tapauksessa voit toimintakykysi menetettyäsi päätyä viime kädessä yleisen edunvalvonnan asiakkaaksi. Yleisellä edunvalvojalla on monesti useampi sata asiakasta, jolloin yksilöllinen palvelu on liki mahdotonta.

Edunvalvontavaltuutus on erityisen tärkeä asiakirja yrittäjille. Yritysvarallisuuden hoitaminen ja yhtiön päätöksentekoon osallistuminen helpottuvat olennaisesti, kun niitä hoitaa asiantunteva ja yritystoimintaan perehtynyt henkilö, jolle voidaan edunvalvontavaltakirjassa antaa yrityksen asioita koskeva edustamisoikeus.

Miksi edunvalvontavaltuutuksia laaditaan Sopimustiedolla – ja miksi käyttäjät ovat ihastuneet palveluun?

Sopimustieto on jo yli 80 000 käyttäjän hyödyntämä helppokäyttöinen palvelu, jolla yksityishenkilöiden juridisten asiakirjojen – esimerkiksi edunvalvontavaltuutuksen – laatiminen onnistuu vaivatta. Edunvalvontavaltuutus muotoutuu palvelussa antamiesi vastausten perusteella tilanteeseesi parhaiten sopivaksi. Palvelu ohjeistaa sinua laadinnan aikana ja saat lisätietoa edunvalvontavaltakirjan määräysten merkityksestä. Lopputuloksena saat edunvalvontavaltakirjan, joka on kuin juristin laatima.

Sopimustiedon edunvalvontavaltuutuksen sisällöt pohjautuvat voimassaolevaan lainsäädäntöön. Voit helposti valita ja muokata juuri sinun valtakirjaasi sopivat määräykset esimerkiksi seuraaviin ehtoihin:

  • Valtuutuksen voimaantulo

  • Valtuutetun tehtävät

  • Vara- ja toissijaisten valtuutettujen nimeäminen

  • Kiinteistöjä ja lahjoituksia koskevat määräykset

  • Valtuutetun valvonta

  • Valtuutetun salassapito- ja tiedonantovelvollisuus

Juristien ylläpitämät sisällöt
Juristien ylläpitämät sisällöt

Asiakirjasisällöt ovat juristien ylläpitämät ja niitä päivitetään vastaamaan vallitsevaa lainsäädäntöä ja oikeuskäytäntöä.

Luotettava ja turvallinen
Luotettava ja turvallinen

Sopimustiedon viimeisin tietoturvatarkastus on suoritettu 17.12.2020 elfGROUP Cyber Security Services Ltd:n toimesta.

Sähköinen kokonaisuus
Sähköinen kokonaisuus

Voit hyödyntää Sopimuskonetta, sähköistä allekirjoitusta (pankkitunnuksilla tai ilman), automaattista arkistointia ja tietopalvelurajapintoja samassa palvelussa.


Sopimustieto – Käyttäjien kiittämä palvelu

"Sopimustiedon palvelu on toiminut erittäin hyvin. Olemme tehneet monenlaisia sopimuksia ja asiakirjoja Sopimustiedolla. Erityisesti kausityöntekijöiden työsuhdeasiakirjoja on tehty paljon. Sähköisestä allekirjoituksesta on ollut iso apu, koska porukka liikkuu meillä paljon ja nimen voi saada sopimukseen tien päälläkin."

Elina Suikki, hankepäällikkö

"Palvelun käyttökokemus on ollut meillä erittäin hyvä! Sopimusten muoto on siisti ja toimiva. Myös palvelun automaatio on todella kätevä. Monet pienetkin jutut on mietitty kuntoon; esimerkiksi sopijakumppaneiden tiedot (y-tunnukset, osoitteet) päivittyvät sopimuksiin automaattisesti, mikä nopeuttaa paljon."

Jouko Pannula, Brand Toimitilat

"Sopimustieto on yksi parhaista verkkopalveluista, joita käytän! Sopimustieto on mahdollistanut täysin paikasta riippumattoman sopimusten hallinnan. Haluamme myös työskennellä mahdollisimman modernisti lean-ajattelun mukaan, joten tulostukset, postitukset, kassakaappisäilytykset ja jopa pdf:t tuntuvat antiikkisilta."

Ilona Kangas, General Manager